Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ema Stanovská
4. října 2022 17:54
Čas čtení 0:51

Opilému řidiči, který na Slovensku způsobil smrt pěti lidí, hrozí doživotí

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Opilému řidiči, který na Slovensku způsobil smrt pěti lidí, hrozí doživotí
Zdroj: TASR/Alexandra Kubalová

Muž byl obviněn z trestného činu všeobecného ohrožení.

Slovenská policie navrhuje vazbu pro opilého řidiče, který způsobil v neděli tragickou nehodu v centru Bratislavy s pěti oběťmi. Obvinili ho z trestného činu všeobecného ohrožení. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody na 20 až 25 let nebo na doživotí. Slovenská policie o tom informovala na Facebooku.

„Policisté odboru kriminální policie Krajského ředitelství Policie SR – Bratislavský kraj se v průběhu uplynulých hodin intenzivně zabývali vyšetřováním okolností tragické události, ke které došlo v neděli (2. 10. 2022) na zastávce městské hromadné dopravy Zochova,“ píší policisté.

Na základě dosavadní důkazní situace došlo ke změně právní kvalifikace a následně bylo ze strany vyšetřovatele bratislavské krajské kriminálky vzneseno obvinění z trestného činu všeobecného ohrožení proti 60letému Dušanovi D. z Bratislavy.

„V případě prokázání viny před soudem hrozí obviněnému muži ve smyslu zákona za toto řízení trest odnětí svobody na dvacet až pětadvacet let nebo trest odnětí svobody na doživotí. Ze strany vyšetřovatele byl v této souvislosti zpracován i podnět k návrhu na vazební stíhání obviněného muže,“ dodala policie.

22. března 2024 14:00 Čas čtení 3:29 Slovenské prezidentské volby jsou za rohem. Kdo nahradí Zuzanu Čaputovou? Slovenské prezidentské volby jsou za rohem. Kdo nahradí Zuzanu Čaputovou?

Tragédie se odehrála v neděli večer na frekventované zastávce Zochova v Bratislavě. Řidičem byl generální sekretář Deaflympijského výboru Slovenska Dušan Dědeček, který řídil pod vlivem alkoholu a narazil do zastávky, kde v té době stály desítky lidí. Incident si vyžádal smrt pěti lidí, v nemocnici jsou další zranění.

Domů
Sdílet
Diskuse