Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
16. října 2022 v 8:49
Čas čtení 0:42

Střelba na ruském cvičišti si vyžádala jedenáct mrtvých dobrovolníků

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Střelba na ruském cvičišti si vyžádala jedenáct mrtvých dobrovolníků
Zdroj: Ministerstvo obrany Ruské federace

Dalších patnáct lidí bylo zraněno.

Nejméně jedenáct mrtvých a patnáct zraněných si v sobotu vyžádala střelba na vojenském cvičišti v oblasti Bělgorod na jihozápadě Ruska nedaleko ukrajinských hranic. Do ostatních vojáků začali střílet dva dobrovolníci. Podle ruského ministerstva obrany spáchali teroristický útok. 

Napětí mezi ruskými vojáky

„Dne 15. října spáchali dva občané jednoho z postsovětských států teroristický čin na cvičišti západního vojenského okruhu v oblasti Bělgorod,“cituje ministerstvo státní agentura TASS. Resort doplnil, že dvojice střílela z ručních zbraní během střeleckého výcviku. V důsledku střelby bylo jedenáct lidí smrtelně zraněno. Dalších 15 lidí utrpělo různá zranění a bylo převezeno do nemocnice. Útočníci byli zabiti během opětovné palby.

K události došlo během částečné mobilizace, kterou ruský prezident Vladimir Putin ohlásil v září. Na Ukrajinu byly poslány desítky tisíc nově odvedených Rusů. Sobotní střelba podle britského deníku The Guardian poukazuje na rostoucí napětí mezi ruskými vojáky, což je problém, které sužuje armádu od začátku války.

24. května 2024 v 8:00 Čas čtení 4:36 Už dávno to není magické místo. Rusové na Bali ve velkém skupují nemovitosti a celé pláže, založili si tu Novou Moskvu Už dávno to není magické místo. Rusové na Bali ve velkém skupují nemovitosti a celé pláže, založili si tu Novou Moskvu

Uspěchaná mobilizace vyvolala hněv z řad ruských občanů a spustila hromadné útěky těch, kteří se války na Ukrajině zúčastnit nechtěli. Začala se objevovat videa ukazující nevyhovující podmínky, kterým někteří ruští vojáci čelí. 

Domů
Sdílet
Diskuse