Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Vojtěch Vanda
19. října 2022 9:37
Čas čtení 1:05

Video: Muž vstoupil v Praze houkající záchrance do cesty, a ještě ukázal prostředníček

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Video: Muž vstoupil v Praze houkající záchrance do cesty, a ještě ukázal prostředníček
Zdroj: ZZS Středočeského kraje

Neohleduplné chování muže zachytila záchranná služba Trans Hospital, která vezla pacienta do Všeobecné fakultní nemocnice v Praze.

Pražská posádka záchranné služby se v pondělí nestačila divit. Na Twitteru středočeské záchranné služby se objevilo video, kde houkající transport Trans Hospital vezl pacienta do Všeobecné fakultní nemocnice v Praze.

Do kolejiště tramvajové zastávky, kudy měl projíždět, si však stoupl postarší muž, který obcházel v protisměru stojící vagon. V momentě, kdy se jej posádka vozidla snažila popohnat, ukázal prostředník.

19. října 2022 7:50 Čas čtení 1:19 Pražská policie varuje před mužem, který k sobě láká děti do auta Pražská policie varuje před mužem, který k sobě láká děti do auta

Na videu je zřejmý i údiv řidiče záchranné služby, který nečekal, že by neohleduplnost muže s brašnou mohla být ještě vyšší. Gesto muže, jenž se ještě za záchrankou otočil, jej vyvedlo z míry.

Komentář záchranné služby byl jasný. „Takhle ne,“ jednoduše shrnula. „Nikdy nevíte, jestli zrovna někdo nebojuje o život. Buďte ohleduplní. Nedovolte, abychom ztráceli cenné minuty,“ dodala služba. 

Situaci okomentoval i emergency lékař Fakultní nemocnice v Motole a královéhradecké nemocnice Marek Dvořák, který například létá k těm nejakutnějším případům ve vrtulníku. „Přemýšlím, co na tom najít pozitivního. Tak třeba: Dobrej účes, kámo. Třeba je to jinak fajn člověk,“ okomentoval. Ostatně, co všechno s sebou přináší práce v terénu u urgentních případů, si můžeš přečíst v našem rozhovoru, který jsme s Markem před nedávnem vedli.

Komentující na internetu pochopení k muži neměli. „Je mi jasné, že potřebujete řešit tisíc důležitějších věci, ale velmi bych se přimlouval za to, abyste předali věc k prošetření policii,“ napsal jeden z nich. Policie se prozatím k videu nevyjádřila.

Domů
Sdílet
Diskuse