Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
20. října 2022 18:30
Čas čtení 0:55

David Attenborough zakončil poslední díl dokumentární série srdceryvnou prosbou. Je možná poslední, myslí si fanoušci

Kategorie:
News
Uložit Uložené
David Attenborough zakončil poslední díl dokumentární série srdceryvnou prosbou. Je možná poslední, myslí si fanoušci
Zdroj: Spektrum TV

Legendární přírodovědec a bojovník proti klimatické krizi, 96letý sir David, pronesl v otřesných závěrečných scénách posledního dílu přírodopisného dokumentárního seriálu vášnivou prosbu směřující přímo do duší diváků.

Minulý týden byl na BBC1 odvysílán závěrečný díl seriálu Frozen Planet II sira Davida Attenborougha. Mnozí diváci u něj slzeli dojetím a spekulují, zda byl Davidův proslov na konci jeho poslední výzvou.

20. října 2022 14:06 Čas čtení 1:00 V Praze proběhne východoevropská stávka za klima V Praze proběhne východoevropská stávka za klima

Legendární přírodovědec a bojovník proti klimatické krizi, 96letý sir David, pronesl v otřesných závěrečných scénách posledního dílu přírodopisného dokumentárního seriálu vášnivou prosbu směřující přímo do duší diváků.

Seriál, který je posledním z řady přírodopisných dokumentů BBC, přináší drsné poselství celému lidstvu v souvislosti s globálním oteplováním, vymírajícími populacemi zvířat a rychle tající Arktidou. Diváci se dozvěděli o vymírajících populacích tučňáků, bojujících ledních medvědech a rychle tajícím ledu v ničivé epizodě, která ukázala, do jaké míry naše činnost poškodila planetu, zejména v oblasti ledovců.

Sir David se na samém konci „depresivní“ a „srdcervoucí“ epizody, jak ji mnozí diváci označili, otočí na kameru a řekne: „Pokud s tím můžete něco udělat, tak to udělejte. A my to můžeme udělat. Musíme to udělat. Jenom potom bude mít planeta budoucnost,“ zakončil poslední díl. 

20. října 2022 16:27 Čas čtení 1:23 Příští pandemii může zavinit tání ledovců, vyplývá to z průzkumu arktického jezera Příští pandemii může zavinit tání ledovců, vyplývá to z průzkumu arktického jezera

Kvůli intenzitě a vážnosti jeho slov poté lidé na sociálních sítích spekulovali, zda byl toto Davidův poslední proslov k lidem a jeho úplně poslední závěrečná prosba směrem k záchraně planety. 

Attenborough je žijící legendou přírodopisných pořadů BBC. Svůj hlas propůjčil také pořadům Modrá planeta, Planeta Země, Život a Afrika a je v dobré pozici, aby věděl, co je třeba udělat, pokud chceme bojovat s katastrofou, které svět v současnosti čelí.

Domů
Sdílet
Diskuse