Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Viktor Kniš
21. října 2022 20:07
Čas čtení 0:49

Promluvila žena, která přežila útok na podnik Tepláreň: 40 minut postával, nečekali jsme, že přišel vraždit

Kategorie:
News
Uložit Uložené

Radka tvrdí, že si muže krátce před útokem všimla, ale nechoval se podezřele.

Radka přežila brutální střelbu v Bratislavě na ulici Zámocká před klubem Tepláreň, při které zemřely dvě osoby z LGBTI+ komunity. Se zraněními byla převezena do nemocnice, její zdravotní stav se zlepšil.

15. října 2022 13:30 Čas čtení 4:52 Obavy, že se střelba z Bratislavy zopakuje, jsou namístě, tvrdí expert. Útočník si po vraždách užíval pozornost (Rozhovor) Obavy, že se střelba z Bratislavy zopakuje, jsou namístě, tvrdí expert. Útočník si po vraždách užíval pozornost (Rozhovor)

Pro televizi TA3 řekla, že si devatenáctiletého útočníka krátce před střelbou všimla. „Problémem je, že on se ani nechoval podezřele, v tom výklenku stál přibližně 30–40 minut podle dostupných informací. Často tam lidé postávali nebo si tam sedli na schody, čekali na někoho. My jsme tam často sedávali, když byly plné lavičky,“ řekla televizi.

Vzpomíná si také na to, co Juraj K. dělal krátce předtím, než spustil střelbu. „Vypadal, jako kdyby čekal na někoho, poohlížel se kolem sebe, ještě i ťukal do mobilu, tuším. Nikdo z nás nečekal, že nás přišel zavraždit. Neřekl ani slovo, neměl žádné narážky.“

Radka tvrdí, že krátce před tragickou událostí postávala před barem náhodou a dívala se na jednu z obětí Matúše, jak si objednává jídlo.

streľba bratislava
Zdroj: Refresher/Ivan Koribanič

Případ tragické střelby na Zámocké ulici v Bratislavě, který si vyžádal dvě oběti, byl překvalifikován na obzvláště závažný zločin teroristického útoku.

Cílem střelce z Bratislavy měl být i slovenský premiér Eduard Heger. „Máme prokázány i konkrétní skutky, které vykonal, směřující k tomu, aby mohl zaútočit na premiéra této země,“prohlásil slovenský policejní prezident Štefan Hamran.

Domů
Sdílet
Diskuse