Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
26. října 2022 v 14:28
Čas čtení 0:46

Policie rychle vyřešila nenávistný komentář na Facebooku. Autor vyhrožoval účastníkům pietní akce

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Policie rychle vyřešila nenávistný komentář na Facebooku. Autor vyhrožoval účastníkům pietní akce
Zdroj: Policie ČR (ilustrační foto)

Autor nenávistného komentáře se dostavil na výslech.

„Včera napsal nenávistný komentář na sociální síť. Dneska už seděl u výslechu na Odboru extremismu a terorismu pražské policie. Za násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci mu hrozí až rok vězení,“ popsala policie na Facebooku. Pod akcí Společně proti nenávisti, která má uctít památku obětí vraždy v Bratislavě, se totiž objevil nenávistný komentář. Jeho autor se dostavil k výslechu hned druhý den.

„Celou situaci budeme prověřovat. Přijali jsme oznámení, ztotožnili dotyčného muže a předvolali ho k výslechu. On na výslech přišel, sdělil nám, že to tak nemyslel, a my se budeme případem dále zabývat,“ řekl REFRESHERu mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Policie bude případ nenávistného komentáře prověřovat jako trestný čin násilí proti skupině obyvatel a proti jednotlivci. V případě obvinění a uznání viny může soud pachatele poslat za mříže až na jeden rok. Podle Daňka nemá policie v současnosti žádná oznámení o dalších podobných projevech. Akce Společně proti nenávisti proběhne ve středu od 18:00 na Václavském náměstí. Policie na ni bude dohlížet.

3. května 2024 v 16:55 Čas čtení 1:36 Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš?

„Na akci budeme dohlížet jako na standardní ohlášené shromáždění. Na místě budou policisté, jak uniformovaní, tak neuniformovaní, i kolegové z antikonfliktního týmu. Budeme společně dohlížet na bezproblémový průběh akce,“ řekl REFRESHERu Daněk.

Domů
Sdílet
Diskuse