Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Radim Šlechta
26. října 2022 14:28
Čas čtení 0:46

Policie rychle vyřešila nenávistný komentář na Facebooku. Autor vyhrožoval účastníkům pietní akce

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Policie rychle vyřešila nenávistný komentář na Facebooku. Autor vyhrožoval účastníkům pietní akce
Zdroj: Policie ČR (ilustrační foto)

Autor nenávistného komentáře se dostavil na výslech.

„Včera napsal nenávistný komentář na sociální síť. Dneska už seděl u výslechu na Odboru extremismu a terorismu pražské policie. Za násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci mu hrozí až rok vězení,“ popsala policie na Facebooku. Pod akcí Společně proti nenávisti, která má uctít památku obětí vraždy v Bratislavě, se totiž objevil nenávistný komentář. Jeho autor se dostavil k výslechu hned druhý den.

„Celou situaci budeme prověřovat. Přijali jsme oznámení, ztotožnili dotyčného muže a předvolali ho k výslechu. On na výslech přišel, sdělil nám, že to tak nemyslel, a my se budeme případem dále zabývat,“ řekl REFRESHERu mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Policie bude případ nenávistného komentáře prověřovat jako trestný čin násilí proti skupině obyvatel a proti jednotlivci. V případě obvinění a uznání viny může soud pachatele poslat za mříže až na jeden rok. Podle Daňka nemá policie v současnosti žádná oznámení o dalších podobných projevech. Akce Společně proti nenávisti proběhne ve středu od 18:00 na Václavském náměstí. Policie na ni bude dohlížet.

29. dubna 2024 10:27 Čas čtení 0:38 Pozor na požáry. Meteorologové vydali novou výstrahu Pozor na požáry. Meteorologové vydali novou výstrahu

„Na akci budeme dohlížet jako na standardní ohlášené shromáždění. Na místě budou policisté, jak uniformovaní, tak neuniformovaní, i kolegové z antikonfliktního týmu. Budeme společně dohlížet na bezproblémový průběh akce,“ řekl REFRESHERu Daněk.

Domů
Sdílet
Diskuse