Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková ČTK
30. října 2022 11:40
Čas čtení 0:42

V Česku padaly teplotní rekordy. Místy bylo nejtepleji od roku 1965

Kategorie:
News
Uložit Uložené
V Česku padaly teplotní rekordy. Místy bylo nejtepleji od roku 1965
Zdroj: Unsplash/Fred Russo/volně k použití

V Černovicích ukázal teploměr 21,5 stupně Celsia, 57 let starý rekord byl 18,6 stupně Celsia.

Na šesti meteorologických stanicích na Vysočině padly v sobotu teplotní rekordy pro 29. říjen. Na Pelhřimovsku bylo nejtepleji od roku 1965. V Černovicích ukázal teploměr 21,5 stupně Celsia, 57 let starý rekord byl 18,6 stupně Celsia. Teplo bylo především v západní části kraje. Za brněnské pracoviště Českého hydrometeorologického ústavu to sdělil Mojmír Martan, informuje ČTK.

29. října 2022 17:16 Čas čtení 0:45 Sluníčko se na nás směje. NASA zachytila fotografii, která baví internet Sluníčko se na nás směje. NASA zachytila fotografii, která baví internet

„Teplo bylo hlavně v západní části kraje, kde jsme naměřili od 16 do 21,5 stupně Celsia. Na východě kraje, kde místy setrvávaly mlhy i odpoledne, bylo jen 11 až 15 stupňů. Rekordní hodnoty jsme zaznamenali hlavně na Pelhřimovsku, v menší míře i na Havlíčkobrodsku a Jihlavsku,“ uvedl Martan.

Od roku 1965 bylo nejtepleji také v Počátkách, kde teplota 19,5 stupně Celsia překonala původní rekord o devět desetin stupně. Rekordní teploty byly také v Košeticích, Novém Rychnově, Libici nad Doubravou a Hubenově.

Dnes bude podle předpovědi meteorologů na Vysočině oblačno až polojasno. Nejvyšší teploty budou mezi 18 a 22 stupni Celsia. Příští týden bude také poměrně teplý, i přesto, že se bude vyskytovat oblačnost. Teploty během dne se budou pohybovat až ke 20 stupňům Celsia. 

Domů
Sdílet
Diskuse