Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
1. listopadu 2022 6:00
Čas čtení 2:02
Ondřej Jarůšek

Karlos Vémola: Chybu jako s Attilou už nikdy neudělám. Kincl je jeden z nejchytřejších fighterů, ale já budu dominovat

Karlos Vémola: Chybu jako s Attilou už nikdy neudělám. Kincl je jeden z nejchytřejších fighterů, ale já budu dominovat
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY KARLOS VÉMOLA MMA OKTAGON MMA PATRIK KINCL ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Šampion střední váhy Patrik Kincl a šampion polotěžké váhy Karlos Vémola se střetli tváří v tvář v novém rozhovoru.

Rok 2022 pro fanoušky domácího MMA vyvrcholí zápasem, na který více než čtyři roky čekali. Šampion střední váhy (84 kg) organizace OKTAGON MMA Patrik „Inspektor“ Kincl (26:10) se postaví v odvetě proti Karlosi „Terminátoru“ Vémolovi (33:6), který již dlouho prohlašuje, že pás, který mu dříve patřil, skončí zase v jeho rukou.

Nyní se oba protagonisté hlavního zápasu turnaje OKTAGON 38 střetli tváří v tvář v novém rozhovoru moderovaném spoluzakladatelem organizace Ondřejem Novotným a řeč přišla na celou řadu zajímavých témat. Mimo jiné i na to, jak před lety vznikla mezi bojovníky nenávist, která trvá až do dnešních dnů.

Doporučeno
OKTAGON MMA přinese do konce roku 4 titulové bitvy. Tyto zápasy chtějí vidět všichni fanoušci MMA OKTAGON MMA přinese do konce roku 4 titulové bitvy. Tyto zápasy chtějí vidět všichni fanoušci MMA 19. října 2022 13:30

Začátek sporu a první zápas

Z pohledu současného šampiona střední váhy začal spor v momentě, kdy se jeho rival před lety prohlásil za nejlepšího zápasníka a „navezl“ se podle něj do bojovníků veltrové váhy (77 kg), v níž Kincl dříve zápasil. Rozhodl se na to proto reagovat a po dalších vzájemných vzkazech a vyjádřeních toto napětí mezi oběma muži jen rostlo.

 

Oba zápasníci se v diskusi vrátili i ke svému prvnímu měření sil, k němuž došlo v létě roku 2018. Vítězně z něj odešel Vémola, který zvítězil na body. Podle Kincla zápas zásadně ovlivnilo píchnutí do oka, kterého se podle něj Vémola dopustil a kvůli kterému prý podstatnou část zápasu viděl jen na jedno oko. Vémola naopak tvrdí, že si žádného píchnutí do oka není vědom a podle něj Kincl zápas prohrál proto, že se, jak říká, „pos*al“ a nešel si dost tvrdě po výhře.

Vémola: Chybu neudělám, budu tripple champ

Vémola dodal, že odveta bude o jeho dominanci a o čekání Patrika Kincla na chybu, které by mohl využít. Kincla označil za jednoho z nejchytřejších českých fighterů, proto s ním nesmí žádnou chybu udělat. „Chyba, kterou jsem udělal s Attilou, mě poznamenala tak, že jestli kvůli něčemu nespím, tak je to kvůli ní. A já už ji neudělám,“ připomněl Terminátor svou jedinou porážku za posledních šest let se slovenským velikánem.

Kromě toho Vémola připomněl svůj plán stát se jako první zápasník šampionem tří váhových kategorií současně. Vémola aktuálně drží opasek v polotěžké divizi, ale v případě porážky Kincla a zisku pásu ve střední váze chce bojovat také o pás v těžké váze na turnaji v Německu příští rok.

Doporučeno
Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka 27. září 2022 6:00

Kincl: Je to osobní

Šampion Patrik Kincl se nad slovy rivala povětšinou jen pousmál. Jak totiž říká, na zápas se maximálně soustředí s jasným plánem a nezajímají jej názory jeho soupeře, které stejně nezmění. „Jsem už unavenej z toho někomu vyvracet jeho pravdy. Pojedu si svůj směr, svou přípravu a nepotřebuju o tom nikoho přesvědčovat,“ říká rozhodně s tím, že tento boj je pro něj osobní.

„Zápas skončí s mou zdviženou rukou. Rozhodně to bude tvrdej, těžkej zápas. Podle toho se na to připravuju, ale jediná věc, kam to všechno směřuje, je to, že opět obhájím titul,“ řekl závěrem šampion Kincl.

Bojovníci se střetnou 30. prosince 2022 na turnaji OKTAGON 38 v pražské O2 areně. Podle Vémoly bude jediný rozdíl v odvetě oproti prvnímu zápasu ten, že tentokrát Kincla ukončí. A jak bitvu roku Kincl vs. Vémola 2 vidíš ty? Hlasuj níže v naší anketě.

Anketa:
Kdo podle tebe vyhraje v zápase Kincl vs. Vémola 2?
Patrik Kincl.
Karlos Vémola.
Patrik Kincl.
73 %
199 Hlasů
Karlos Vémola.
27 %
74 Hlasů
Domů
Sdílet
Diskuse