Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
6. listopadu 2022 14:14
Čas čtení 1:44

Předpověď počasí: Babímu létu je konec, do Česka přichází pravý podzim

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Předpověď počasí: Babímu létu je konec, do Česka přichází pravý podzim
Zdroj: Unsplash/Erik Witsoe/volně k užití

Oblačno a zataženo a teploty maximálně do 15 stupňů Celsia. Takové jsou vyhlídky počasí na příští týden.

Česko čeká v nadcházejícím týdnu ochlazení. Vyplývá to z nejnovější předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

V neděli očekávají meteorologové jasno až polojasno. Ráno a dopoledne se ovšem mohou místy držet mlhy a nízká oblačnost, které se ojediněle udrží po celý den. Ojediněle se může taktéž objevit mrholení. Večer bude od západu přibývat oblačnosti a později bude na západě Čech místy i pršet.

Nejnižší noční teploty klesnou na +3 až –1 °C, na východě kolem +5 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat v rozmezí od 7 do 11 °C, při mlze nebo nízké oblačnosti ale jen kolem 5 °C. V tisíci metrech na horách pak kolem 5 °C. 

V pondělí bude oproti neděli oblačno až zataženo, rozjasňovat se bude jen místy a pozvolna. Zejména na horách se může přes den vyskytnout slabý déšť nebo přeháňky. Srážky budou postupně ubývat a večer se mohou ojediněle tvořit mlhy. Nejnižší noční teploty se podle meteorologů budou pohybovat mezi 6 až 2 °C a nejvyšší denní teploty mezi 10 až 14 °C. 

V úterý bude dle předpovědi polojasno až jasno, ojediněle se ovšem mohou objevit mlhy nebo nízká oblačnost. Odpoledne a večer bude od západu pravděpodobně přibývat oblačnosti a ojediněle se mohou objevit také přeháňky nebo slabý déšť.

23. dubna 2024 9:12 Čas čtení 5:39 Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu

Nejnižší noční teploty v úterý klesnou na 6 až 2 °C, při celonočním vyjasnění až na 0 °C. Nejvyšší denní teploty naopak vyšplhají na 11 až 15 °C, při déletrvající mlze nebo nízké oblačnosti ale jen na zhruba 9 °C. 

Ve středu a ve čtvrtek bude postupovat přes střední Evropu k východu studená fronta

Ve středu bude opět zataženo až oblačno, přestože na východě může být zpočátku dne až polojasno. Ojediněle se mohou objevit mlhy a od západu v Čechách místy také slabý déšť nebo přeháňky, na Moravě pak ojediněle i mrholení.

Nejnižší noční teploty ve středu očekávají meteorologové od 8 do 4 °C. Naopak nejvyšší denní teploty od 10 až 14 °C, na Moravě místy kolem 9 °C.

5. listopadu 2022 6:00 Čas čtení 5:46 Nejlepší bazény v Praze: Plavecké areály nabízí studentské vstupné i finské sauny Nejlepší bazény v Praze: Plavecké areály nabízí studentské vstupné i finské sauny

Obloha bude ve čtvrtek oblačná až zatažená. Místy se mohou také tvořit přeháňky nebo občasný déšť. Od západu budou postupně srážky ustávat a částečně bude ubývat i oblačnosti. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat v rozmezí od 9 do 5 °C a nejvyšší denní teploty od 9 do 13 °C. 


Vyhlídka počasí od pátku do neděle:

V pátek a o víkendu bude zataženo s nízkou oblačností nebo mlhami, ojediněle i mrholením. Na horách a během dne místy i jinde může dle meteorologů z ČHMÚ nastat jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty klesnou na 6 až 1 °C. Naopak nejvyšší denní teploty vyšplhají na 4 až 9 °C, při malé oblačnosti až 13 °C.

Domů
Sdílet
Diskuse