Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
8. listopadu 2022 23:00
Čas čtení 0:44

V americké loterii Powerball padl rekordní jackpot 2,04 miliardy dolarů

Kategorie:
News
Uložit Uložené

V případě vyplacení jackpotu si vítěz může vybrat mezi vyplacením jednorázové částky přibližně 997 milionů dolarů nebo 30letých splátek po přibližně 63 milionech dolarů.

V americké loterii Powerball padl v úterý rekordní jackpot 2,04 miliardy dolarů. Majitel si výherní los koupil v americkém státě Kalifornie.

Výherní čísla úterního slosování byla 10, 33, 41, 47 a 56 na bílých míčcích, které doplnil červený míček s číslem 10. Losování bylo původně naplánováno na pondělí večer, ale zpozdilo se o téměř deset hodin kvůli problémům se zpracováním prodejů losů asociace.

Jackpot rostl od začátku srpna

V případě vyplacení jackpotu si vítěz může vybrat mezi vyplacením jednorázové částky přibližně 997 milionů dolarů nebo 30letými splátkami ve výši přibližně 63 milionů dolarů ročně, píše americká televize CNN.

Rekordní jackpot v této loterii se zvyšoval od 3. srpna více než tři měsíce. Nyní jej získal los podaný v automobilovém servisu Joe's Service Center v severovýchodní části Los Angeles.

Hráči si v této loterii vybírají čísla 1 až 69 na pěti bílých míčcích a čísla 1 až 26 na červeném míčku. Šance na uhodnutí správné kombinace byla 1 ku 292,2 milionu. Jackpot ve výši 2,04 miliardy dolarů je historicky nejvyšší výhrou v loterii. Dosavadní nejvyšší jackpot 1,586 miliardy dolarů vyhráli v roce 2016 tři držitelé losu loterie Powerball.

Domů
Sdílet
Diskuse