Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
9. listopadu 2022 21:11
Čas čtení 0:33

Jak znečištěná je Praha? Toto jsou světová města s nejhorším ovzduším

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Jak znečištěná je Praha? Toto jsou světová města s nejhorším ovzduším
Zdroj: Unsplash/Chris LeBoutillier/volně k užití

Švýcarská společnost IQAir vydala přehled nejvíce i nejméně znečištěných měst na světě z hlediska ovzduší.

Praha se ve středu večer pohybovala okolo 60. místa žebříčku měst s nejznečištěnějším ovzduším. Vyplývá to z nově zveřejněného indexu kvality vzduchu společnosti IQAir, která se kvalitou ovzduší a jejím zlepšováním zabývá. 

Podle dat, která se aktualizují v reálném čase, patřila k nejznečištěnějším městům na světě ta indická. V první desítce se umístila Kalkata, Dillí nebo Bombaj. Na prvních příčkách jsou zastoupena také čínská města a znečištěné ovzduší měl i srbský Bělehrad. 

Žebříček se průběžně aktualizuje podle aktuální situace, sledovat jej můžeš živě.

Index kvality ovzduší se dělí do čtyř kategorií. Kvalita ovzduší může být dobrá (0–50), střední (51–100), nezdravá pro citlivé jedince (101–150), nezdravá (151–200), velmi nezdravá (201–300) a nebezpečná (300 a více). Ovzduší v české metropoli je podle tohoto indexu stále v první kategorii. Stále se ale nemůže rovnat americkému Salt Lake City nebo Bruselu s nulou.

Domů
Sdílet
Diskuse