Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
14. listopadu 2022 12:41
Čas čtení 0:37

IPR: Většina Pražanů považuje klimatickou krizi za reálnou hrozbu

Kategorie:
News
Uložit Uložené
IPR: Většina Pražanů považuje klimatickou krizi za reálnou hrozbu
Zdroj: Unsplash/Martin Krchnacek/volně k užití

Strach ze zhoršování kvality ovzduší a životního prostředí byl také motivací a významným faktorem v otázce mířící na rozhodování se o nákupu elektromobilu.

Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy (IPR) zpracoval studii, která se věnuje spokojenosti a kvalitě života Pražanů. Průzkum zaměřený na různé aspekty života v metropoli také ukázal, že většina Pražanů vnímá klimatickou krizi jako hrozbu.  

Výrazná většina Pražanů (75 %) vnímá klimatickou krizi jako reálnou hrozbu. Pouze malá část ji za hrozbu nepovažuje (12 %). Tento podíl je o něco vyšší než celkově u obyvatel Česka, přičemž hrozbu vnímají více ženy, mladší lidé a studenti. Výrazná většina obyvatel je také ochotna udělat v životě změny pro zmírnění dopadů změny klimatu. Mezi nejpopulárnější opatření patří recyklace, omezení jízd automobilem nebo snížení spotřeby vody. 

Strach ze zhoršování kvality ovzduší a životního prostředí byl také motivací a významným faktorem v otázce mířící na rozhodování se o nákupu elektromobilu. Pražané, kteří změnu klimatu jako hrozbu vnímají, zvažují nákup elektromobilu mnohem více než ti, kteří ji takto nevnímají. Jde o 54 % lidí, kteří nákup zvažují, oproti 22,6 % obyvatel, kteří o pořízení elektromobilu nepřemýšlí. 

Domů
Sdílet
Diskuse