Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
18. listopadu 2022 16:58
Čas čtení 0:51

V Česku je první sníh. Podívej se, kde všude se sype

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
V Česku je první sníh. Podívej se, kde všude se sype
Zdroj: FOTO TASR - Erika Ďurčová

Asi ti dneska neuteklo, že i ve tvém městě alespoň na chvíli padala první sněhová nadílka. Někde v republice je však situace dokonce taková, že je možné i lyžovat. V článku zjistíš, jak to vypadá.

Zima pomalu přichází. Jak jsme tě informovali společně s ČTK, předpokládá se, že v nejbližších hodinách a dnech napadne v Česku poměrně dost sněhu. V některých částech země už je bílo, na což se s námi můžeš podívat skrze webkamery Horské služby. Obrázky ti napoví, kam se jet o víkendu se sněhem přivítat.

18. listopadu 2022 12:23 Čas čtení 1:01 Do Česka míří sníh, místy může napadnout i 15 centimetrů Do Česka míří sníh, místy může napadnout i 15 centimetrů

První sněhové přeháňky zaznamenali obyvatelé České republiky prakticky na celém území i v nížinách. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) dokonce vydal i výstrahu, a to jak před sněhem, tak také před námrazou, která nemine ani jeden okres. Naštěstí se však jedná pouze o nízký stupeň nebezpečí, který pomine v sobotu večer.

Pokud ale nikam nemusíš a hovíš si doma u počítače, můžeš se v živém přenosu podívat, jak se začíná kupit sněhová nadílka na horách. Poměrně bílo je například v Suché Rudné v Jesenících, v Březníku, u Železné Rudy na Šumavě či v Čenkovicích a na některých sjezdovkách se již lyžuje.

18. listopadu 2022 14:00 Čas čtení 9:38 Vděk za možnost studovat, obavy z vyhoření i vědomí vlastních privilegií. O čem přemýšleli studenti a studentky 17. listopadu? Vděk za možnost studovat, obavy z vyhoření i vědomí vlastních privilegií. O čem přemýšleli studenti a studentky 17. listopadu?

V Beskydech si již lze poměrně dobře zalyžovat v Mostech u Jablunkova, kde je 60 centimetrů sněhu, v Jesenících na Lázeňském vrchu – Lipová, kde je 30 centimetrů, v Krkonoších funguje skiareál Špindlerův Mlýn a Svatý Petr, kde je 45 centimetrů sněhu, v Orlických horách funguje Kačenčina sjezdovka se 40 centimetry a na Vysočině je otevřen Šacberk se 30 centimetry technického sněhu.

Domů
Sdílet
Diskuse