Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
24. listopadu 2022 12:53
Čas čtení 1:23

Z policejního skladu v Indii zmizelo téměř 600 kilogramů konopí, sežraly ho prý krysy

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Z policejního skladu v Indii zmizelo téměř 600 kilogramů konopí, sežraly ho prý krysy
Zdroj: Getty Images

Problém s krysami ve skladech s důkazními materiály mají indičtí policisté dlouhodobě. Krysy jsou prý malá zvířata a z policie strach nemají.

Policie ve městě Mathura na severu Indie uvedla, že krysy v policejních skladech sežraly téměř 600 kilogramů konopí, které před několika lety zabavila drogovým překupníkům. Drogy měly být předložené jako důkaz během aktuálního soudního procesu. 

Nejde o první podobný případ

Mathurští policisté soudu napsali, že ze dvou skladů zmizelo 581 kilogramů drogy. Státní zástupce Ranveer Singh uvedl, že zásilky sežraly krysy, a tak je nelze předložit jako důkazní materiál v případě šesti pašeráků zadržených v letech 2018 a 2019. Muži jsou nyní souzeni za obchodování s drogami a porušení dalších protidrogových zákonů.

Na začátku procesu dodala policie soudu pouze vzorky konopí, zbytek měla podle pověření soudu bezpečně střežit, než ho bude potřeba znovu předložit. K tomu mělo dojít v sobotu, kvůli nezvaným krysím návštěvníkům se tak ale nestalo. 

Krysy uskladněné konopí na policejních stanicích ohrožují dlouhodobě. Podobný problém, kdy tito hlodavci sežrali část zabavené zásilky s konopím, Indie řešila například v roce 2017. Tehdy krysy zkonzumovaly téměř 45 kilogramů marihuany. 

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

„Na policejních stanicích není žádné místo, kde by bylo možné uložené zboží před krysami chránit,“cituje BBC soud ve státě Uttarpradéš. Policie nemá podle jednoho ze soudců žádné odborné znalosti, jak se s touto záležitostí vypořádat. Krysy jsou prý malá zvířata a z policie strach nemají. Řešením by podle prokuratury mohlo být prodání drog v aukci výzkumným laboratořím a farmaceutickým firmám, přičemž výtěžek by měl připadnout vládě.

S krysami mají indičtí policisté problém nejen v souvislosti s konopím. V roce 2017 policie ve východoindickém státě Bihár obvinila krysy z toho, že ve skladu vypily tisíce litrů zabaveného alkoholu. Perličkou je i příběh z roku 2018, kdy technici ve státě Ásám při opravování bankomatu zjistili, že jsou v něm zničené bankovky v hodnotě více než 1,2 milionu rupií (v přepočtu téměř 350 tisíc korun). Viníkem nebyl nikdo jiný než krysy.

Krysy jsou prý malá zvířata a z policie strach nemají. Takto nějak nejspíš mohli pachatelé vypadat.
Krysy jsou prý malá zvířata a z policie strach nemají. Takto nějak nejspíš mohli pachatelé vypadat. Zdroj: 20th Century Fox
Domů
Sdílet
Diskuse