Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
2. prosince 2022 10:42
Čas čtení 0:52

Kanye West v rozhovoru chválil Hitlera a četl antisemitské vtipy. A dostal znovu ban na Twitteru

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Kanye West v rozhovoru chválil Hitlera a četl antisemitské vtipy. A dostal znovu ban na Twitteru
Zdroj: TASR/AP

Rapper Kanye West se zúčastnil rozhovoru s konspiračním teoretikem Alexem Jonesem a opět šokoval veřejnost. Chválil Hitlera a četl antisemitské vtipy.

Kolem Kanyeho Westa se to v posledních měsících kontroverzí jen hýří. Rapper nyní přilil benzin do ohně v rozhovoru s konspiračním teoretikem Alexem Jonesem, ve kterém chválil Hitlera a pronášel antisemitské vtipy, informují New York Post a Independent. Kvůli podněcování k násilí a antisemitismu v pátek Kanyeho zabanoval i Twitter, píše BBC.

2. prosince 2022 9:04 Čas čtení 0:47 Billie Eilish by si ráda zahrála v seriálu Euphoria, přiznala v rozhovoru Billie Eilish by si ráda zahrála v seriálu Euphoria, přiznala v rozhovoru

Kanye West na rozhovor s konspiračním teoretikem Alexem Jonesem přišel v černé kukle. „Na Hitlerovi vidím dobré věci. Každý člověk něco přinesl, obzvláště pak Hitler,“ prohlásil rapper. „Přemýšlel jsem o satanovi. Ať už jde o sionisty, nebo Hitlera, není to jimi. Je to satan, kdo využívá lidi a ovládá je démonickými silami,“ pokračoval. 

„Židovská média v nás vyvolávají pocit, že nacisté a Hitler nepřinesli světu nic hodnotného. Mezitím se ve světě děje to, co se děje,“ uzavřel svou řeč o Hitlerovi.

Pak Kanye West přešel k vyprávění antisemitských vtipů, které směřoval na adresu komika Bena Shapira. „Shapiro dokáže ze zvuku poznat, kolik drobných máte v kapse,“ smál se rapper. 

West v rozhovoru také přiznal, že mu daňový úřad zablokoval čtyři bankovní účty, neboť na daních dluží zhruba 50 milionů dolarů (zhruba 1,1 miliardy korun). 

Kvůli antisemitismu a podněcování k násilí dnes Elon Musk Westovi zablokoval Twitter. „West porušil naše pravidlo proti podněcování k násilí. Jeho účet bude pozastaven,“ napsal Musk jen měsíc poté, co rapperův účet na síti obnovil. 

Domů
Sdílet
Diskuse