Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
4. prosince 2022 v 14:11
Čas čtení 1:22

ČHMÚ: Do Česka opět míří ochlazení, místy bude sněžit

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
ČHMÚ: Do Česka opět míří ochlazení, místy bude sněžit
Zdroj: Unsplash/Vadim Fomenok

Nadcházející týden bude na některých místech České republiky sněžit.

V neděli bude zataženo až oblačno, na Šumavě a na severovýchodě místy až polojasno. Ojediněle se může podle nejnovější předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) objevit mrholení, zpočátku i mrznoucí, později i slabý déšť. Místy se mohou tvořit také mlhy. „Zpočátku se při mrznoucích srážkách může ojediněle tvořit slabá ledovka,“ varuje meteoroložka Michaela Valachová.

Nejvyšší denní teploty v neděli očekávají meteorologové mezi 3 až 7 °C, na jihovýchodě až 9 °C a v tisíci metrech na horách kolem 4 °C.

Denní teploty v týdnu se budou průměrně pohybovat do 5 °C

V pondělí bude většinou zataženo. Místy se může také objevit déšť nebo mrholení. Později v Čechách, zejména na jihozápadě, v polohách nad 700 metrů nad mořem pak meteorologové očekávají srážky smíšené nebo sněhové a ojediněle také mlhy. Nejnižší noční teploty se v pondělí budou pohybovat v rozmezí 5 až 1 °C a nejvyšší denní teploty od 3 do 7 °C.

4. prosince 2022 v 6:00 Čas čtení 5:43 Vánoční trhy v Praze: Svařák za 70 i bohatý výběr trdelníků. Kde je nejlepší atmosféra a kde se budeš mačkat v davech? (Průvodce) Vánoční trhy v Praze: Svařák za 70 i bohatý výběr trdelníků. Kde je nejlepší atmosféra a kde se budeš mačkat v davech? (Průvodce)

Také v úterý bude zataženo až oblačno. Na většině území předpovídá ČHMÚ déšť nebo mrholení, nad 500 metrů nad mořem také srážky smíšené nebo sněhové. Ojediněle se mohou tvořit i mlhy. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat kolem 4 až 0 °C a nejvyšší denní teploty kolem 1 až 5 °C. 

Zatažená obloha se nevyhne ani středě. Do toho meteorologové očekávají ojediněle déšť nebo déšť se sněhem, v polohách nad 500 metrů nad mořem také sněžení. Ojediněle se mohou vyskytnout také mlhy. Nejnižší noční teploty klesnou na +2 až –2 °C. Nejvyšší denní teploty naopak vyšplhají na 1 až 5 °C. 

Zataženo bude většinou i ve čtvrtek. Ojediněle se může vyskytnout déšť nebo přeháňky, nad 500 metrů nad mořem také déšť se sněhem nebo sněžení, ojediněle i mlhy. Nejnižší noční teploty meteorologové očekávají kolem +1 až –3 °C. Nejvyšší denní teploty pak kolem 1 až 5 °C. 

26. listopadu 2022 v 6:00 Čas čtení 2:48 Kam na výlet: Medvědí skála propůjčuje turistům ticho a klid. V 18. století na ní vyhasl život posledního krušnohorského medvěda Kam na výlet: Medvědí skála propůjčuje turistům ticho a klid. V 18. století na ní vyhasl život posledního krušnohorského medvěda

Od pátku do neděle bude zataženo až oblačno. Podle předpovědi se místy může objevit občasný déšť nebo přeháňky a ojediněle i mlhy. Od středních poloh také srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat kolem +1 až –4 °C, nejvyšší denní teploty kolem 0 až 5 °C.

Domů
Sdílet
Diskuse