Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Jarůšek
10. prosince 2022 22:00
Čas čtení 0:48

Drama až do konce! Francie postupuje do semifinále mistrovství světa, Anglie v závěru neproměnila penaltu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Týmy Anglie a Francie nabídly velmi napínavou bitvu.

V sobotu večer se rozhodlo o čtvrtém, tedy posledním týmu postupujícím do semifinále fotbalového mistrovství světa v Kataru. Stala se jím Francie, která ve čtvrtfinále vyřadila Anglii po vítězství 2:1. Zbylými postupujícími jsou Argentina, Chorvatsko a Maroko.

Skóre sobotního zápasu za zemi galského kohouta otevřel v sedmnácté minutě Aurélien Tchouaméni po přihrávce od Griezmanna. Ačkoliv Anglie pohrozila v první hrací části pěti střelami, žádnou z nich proměnit nedokázala.

francie katar
Zdroj: Getty Images/Robbie Jay Barratt - AMA

To se však změnilo krátce po zahájení druhého poločasu, kdy Tchouaméni fauloval ve vápně a Anglie se jala kopat penaltu. Té se ujal Harry Kane, který neomylně poslal míč do levé části brány, a bylo srovnáno na 1:1.

Radost Angličanů nicméně 12 minut před koncem základní hrací doby zmrazil Olivier Giroud, který po přihrávce Griezmanna poslal Francii do vedení 2:1. Šanci vyrovnat dostala Anglie v 84. minutě, kdy se Kane chopil další penalty, tu ale tentokrát neproměnil.

Do konce základní herní doby se už skóre neměnilo, a Francie tak po napínavé bitvě postoupila do semifinále.

10. prosince 2022 18:00 Čas čtení 1:55 Marocká pohádka pokračuje! Afričané ve čtvrtfinále mistrovství světa vyhráli 1:0 a vyřadili Ronaldovo Portugalsko Marocká pohádka pokračuje! Afričané ve čtvrtfinále mistrovství světa vyhráli 1:0 a vyřadili Ronaldovo Portugalsko

Francie se o místo ve finále utká ve středu s Marokem, které pokračuje ve své spanilé jízdě mistrovstvím světa poté, co v sobotním zápase vyřadilo vysoce favorizované Portugalsko. V úterý bude o postup do finále hrát Argentina s Chorvatskem. 

Domů
Sdílet
Diskuse