Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Daniel Mikolášik
11. prosince 2022 11:52
Čas čtení 0:54

Portugalský trenér nelituje, že Ronalda nezařadil do základní sestavy v prohraném zápase s Marokem. Nic by to nezměnilo, uvedl

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Legendu poslal na trávník až během druhého poločasu v 51. minutě, kdy už prohrávali.

Mnozí fanoušci Cristiana Ronalda po prohře Portugalska s Marokem 0:1 na MS v Kataru vyčítali trenérovi portugalského národního týmu, že 37letého kanonýra v jeho posledním mistrovství světa nezařadil do základní sestavy čtvrtfinále šampionátu. Na trávník ho poslal až během druhého poločasu v 51. minutě, kdy už prohrávali.

Trenér Fernando Santos však podle svých slov nelituje svého rozhodnutí, píší ESPN a Daily Mail. „Nelituji toho. Nic by to nezměnilo. Dal jsem šanci stejnému týmu, který hrál velmi dobře proti Švýcarsku. Nebyl důvod to měnit. Cristiano Ronaldo je skvělý hráč, přišel, když jsme si mysleli, že je to potřeba, takže toho nelituji,“ uvedl 68letý trenér po zápase.

10. prosince 2022 18:00 Čas čtení 1:55 Marocká pohádka pokračuje! Afričané ve čtvrtfinále mistrovství světa vyhráli 1:0 a vyřadili Ronaldovo Portugalsko Marocká pohádka pokračuje! Afričané ve čtvrtfinále mistrovství světa vyhráli 1:0 a vyřadili Ronaldovo Portugalsko
MS v Katare Fernando Santos
Zdroj: TASR/AP

„Bylo to strategické rozhodnutí a bylo jedno z nejtěžších, které jsem musel udělat. Není to tak, že Ronaldo už není skvělý hráč. Nemá to s tím nic společného. Vezmeme-li si dvě osoby, které byly nejvíce rozzlobené, jsme to já a Cristiano Ronaldo. Samozřejmě že jsme naštvaní, ale to je součástí práce trenéra a hráče,“ dodal trenér a odmítl dále odpovídat na otázky novinářů, zda rezignuje z postu trenéra Portugalska.

Ronaldo do zápasu vstoupil jako náhradník za Rúbena Nevese. Skóre se týmu nepodařilo napravit, a tak Portugalsko z mistrovství vypadlo během čtvrtfinále. Maroko tak překvapivě porazilo favorita a zároveň dohnalo k slzám jednoho z nejznámějších hráčů na světě. Kromě toho se Maroko stalo první africkou zemí v historii, která se zúčastní semifinále MS ve fotbale.

MS v Katare Cristiano Ronaldo po prehre s Marokom
Zdroj: TASR/AP
Domů
Sdílet
Diskuse