Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
15. prosince 2022 8:04
Čas čtení 1:10

Světový pohár v biatlonu pokračuje ve Francii, podívej se, kdy fandit

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Světový pohár v biatlonu pokračuje ve Francii, podívej se, kdy fandit
Zdroj: Český biatlon/Petr Slavík

V Le Grand-Bornand se pojedou sprinty, stíhací závody a závody s hromadným startem.

Světový pohár v biatlonu se přesunul na poslední zastávku před vánočními svátky, a to do francouzského Le Grand-Bornand. Tam biatlonisté a biatlonistky změří od čtvrtka do neděle síly jen v individuálních závodech. Na programu jsou sprinty, stíhací závody a závody s hromadným startem.

Davidová je aktuálně pátá, z Francie už medaili má

Markétě Davidové patří aktuálně v celkovém pořadí pátá příčka. V posledních třech individuálních závodech nechyběla ani jednou v první desítce. V Hochfilzenu byla druhá ve sprintu a třetí ve stíhacím závodě. Ve francouzském středisku už jednou na stupních vítězů stanula, v sezóně 2019/2020 tam ve sprintu vybojovala bronz. Se žlutým trikotem pro vedoucí závodnici odstartuje domácí Julia Simon.

Jako první ale ve Francii poměří síly muži, jejichž sprint začíná ve čtvrtek ve 14:10. Z českých reprezentantů nechybí na startovní listině Michal Krčmář, který odstartuje jako sedmý. Na další Čechy si budeme muset počkat. Jakub Štvrtecký, který v posledním sprintu zaznamenal životní osmé místo, pojede s číslem 51. Tomáš Mikyska se do závodu vydá jako šedesátý, Jonáš Mareček jako pětadevadesátý. Favoritem na zlato bude Nor Johannes Thingnes Boe, který svým soupeřům zatím téměř nedal šanci.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Ve sprintech a stíhacích závodech se pojede o body do Světového poháru, ale také o účast v závodech s hromadným startem. Ty jsou jen pro prvních dvacet pět závodníků a závodnic celkového pořadí. Doplní je ti, kterým se bude na aktuální zastávce nejvíce dařit. Volných míst je ale jen pět. Jistý start mají z českých barev nyní jen Davidová a Krčmář.

Kompletní program Světového poháru v Le Grand-Bornand

Datum a časZávod
15. prosince, 14:10Sprint mužů
16. prosince, 14:15Sprint žen
17. prosince, 12:10Stíhací závod mužů
17. prosince, 14:15Stíhací závod žen
18. prosince, 12:10Závod s hromadným startem –⁠ muži
18. prosince, 14:15Závod s hromadným startem –⁠ ženy
Domů
Sdílet
Diskuse