Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Radim Šlechta
19. prosince 2022 v 18:06
Čas čtení 0:40

Ve Vyškově hořel akvapark. Jedna žena se nadýchala kouře

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Ve Vyškově hořel akvapark. Jedna žena se nadýchala kouře
Zdroj: HZS Jihomoravského kraje

Hasiči evakuovali přibližně sedmdesát lidí.

V areálu plaveckého bazénu ve Vyškově v pondělí hořela sauna. U požáru zasahoval hasičský sbor, který o případu informoval na svých stránkách. Podle hasičů jedna žena utrpěla zranění a skončila v péči ZZS.

„Informaci o požáru přijalo naše operační středisko ve 12:25 hod. K události ihned vyslalo tři hasičské jednotky. Z areálu se při příjezdu hasičů samovolně evakuovalo sedmdesát osob. Hasiči pomohli opustit objekt dalším šestnácti lidem,“ popsal incident mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Jednotky zasahovaly proti plamenům dvěma vodními proudy a požár se jim podařilo dostat rychle pod kontrolu. Po jeho uhašení došlo k odvětrávání prostor, vyhledávání skrytých ložisek a rozebírání konstrukcí. 

„U jedné ženy bylo podezření na nadýchání kouřem. Skončila proto v péči posádky ZZS. Krátce po 15. hodině předal velitel zásahu místo události správci areálu a jednotky se mohly vrátit na základnu. Předběžný odhad škody je 800 tisíc korun. Včasným zásahem se nám podařilo uchránit majetek v hodnotě asi 5 milionů korun. Příčinou události se zabývá náš vyšetřovatel,“ uzavírá Mikoška.

Domů
Sdílet
Diskuse