Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
20. prosince 2022 12:17
Čas čtení 0:41

Ukrajina zpřísňuje obranu své hranice s Běloruskem. Obává se útoku Ruska

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Ukrajina zpřísňuje obranu své hranice s Běloruskem. Obává se útoku Ruska
Zdroj: TASR/AP Sergei Bobylev

Zpřísnění hranic přišlo v době, kdy Vladimir Putin cestoval do Minsku na setkání s běloruským prezidentem Alexandrem Lukašenkem.

Ukrajina posílí obranu běloruských hranic ozbrojenými silami a municí. Ukrajinský náměstek ministra vnitra Jevhen Jenin to řekl britské stanici BBC. „Budujeme naše obranné linie po celé hranici s Ruskem a Běloruskem,“ potvrdil Jenin. Zpřísnění přišlo v době, kdy Vladimir Putin cestoval do Minsku na setkání s běloruským prezidentem Alexandrem Lukašenkem.

16. prosince 2022 16:04 Čas čtení 0:59 Rusové útočí na Ukrajinu z moře i z Běloruska, tvrdí zahraniční média. Některá ukrajinská města jsou bez elektřiny Rusové útočí na Ukrajinu z moře i z Běloruska, tvrdí zahraniční média. Některá ukrajinská města jsou bez elektřiny

Bělorusko sdílí hranici s Ruskem a Ukrajinou, čímž roste tlak ruské Moskvy na běloruský Minsk. Ruské ministerstvo obrany totiž oznámilo, že jeho jednotky umístěné v Bělorusku povedou s Běloruskem společná vojenská cvičení.

Před návštěvou Putina v Minsku se spekulovalo, že kromě této „vojenské operace“ bude tlačit na Lukašenka, aby na Ukrajinu poslal běloruské jednotky. Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov však tyto úvahy odmítl jako „hloupé nepodložené výmysly“.

Samotné setkání bylo popsáno jako „pracovní návštěva“ a trvalo více než dvě hodiny. Lukašenko podle CNN uvedl, že tyto dva státy nacházejí odpovědi na všechny hrozby, a to navzdory jistým „ostřejším hranám“ ve vzájemných vztazích„Rusko a Bělorusko jsou otevřeny dialogu s ostatními státy, včetně evropských. Doufám, že ty brzy začnou naslouchat hlasu rozumu,“ prohlásil Lukašenko.

Domů
Sdílet
Diskuse