Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová TASR
21. prosince 2022 11:33
Čas čtení 0:59

Extrémní sněžení v Japonsku si vyžádalo lidské životy, ženu rozdrtily kamiony

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Extrémní sněžení v Japonsku si vyžádalo lidské životy, ženu rozdrtily kamiony
Zdroj: TASR/AP

Místní dobrovolníci spolu s příslušníky bezpečnostních složek rozdávali jídlo a další potřebné věci lidem, kteří v autech uvízli na dlouhé hodiny.

Husté sněžení v severozápadním Japonsku si od víkendu vyžádalo tři mrtvé, způsobilo i uvíznutí stovek vozidel na hlavních silnicích, narušení železniční dopravy a výpadky elektřiny ve více než deseti tisících domácnostech. V následujících dnech se očekává další sněhová vichřice. Ve středu o tom informovali japonští představitelé.

Jednu ženu rozdrtily dva kamiony, další lidé zemřeli po pádu

Husté sněžení v severních pobřežních oblastech Japonska trvá od soboty. V některých částech jsou více než dva metry sněhu. V oblasti Tóhoku a Niigaty napadl více než trojnásobek sezónního průměru a podle předpovědí meteorologů sněžení zatím neustane. Další přívaly sněhu jsou hlášeny hlavně v oblastech směřujících k Japonskému moři.

21. prosince 2022 9:18 Čas čtení 1:46 Ledovka opět komplikuje dopravu v celém Česku, v Praze a okolí mají problémy autobusy. Jak to vypadá v dalších krajích? Ledovka opět komplikuje dopravu v celém Česku, v Praze a okolí mají problémy autobusy. Jak to vypadá v dalších krajích?

Příslušníci bezpečnostních složek pomáhali v prefektuře Niigata čistit hlavní silnice, na nichž vinou sněžení uvízly stovky aut a nákladních vozů se zbožím. Kolony, které vytvořily, měly přes dvacet kilometrů. Lidem, kteří na cestě takto uvízli, rozdávali členové bezpečnostních složek jídlo a další potřebné věci. Pomohli jim i dobrovolníci.

I když v úterý se počasí postupně zlepšilo a uzávěry některých silnic se zrušily, podle předpovědí meteorologů má region v průběhu nadcházejícího víkendu postihnout další sněhová vichřice. Bez proudu zůstávalo ještě ve středu ráno více než deset tisíc domácností.

O život přišli tři lidé. Pětaosmdesátiletý muž zemřel po pádu do jámy, když odklízel sníh v nejhůře zasaženém městě Kašiwazaki v Niigatě. V prefektuře Hokkaidó zahynula třiašedesátiletá žena, kterou rozdrtily dva kamiony, když se snažila dostat z napadaného sněhu. V prefektuře Akita zemřel třiasedmdesátiletý muž, když odstraňoval sníh ze střechy a zřítil se na zem.

Domů
Sdílet
Diskuse