Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
25. prosince 2022 10:56
Čas čtení 0:42

V USA zabíjí extrémní sněžení s mrazem: Vyžádalo si již 28 obětí

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
V USA zabíjí extrémní sněžení s mrazem: Vyžádalo si již 28 obětí
Zdroj: TASR/AP

Úřady na silnicích hlásily téměř nulovou viditelnost a mnoho Američanů uvízlo přes Vánoce na letištích kvůli zrušeným letům.

Vlna mrazivého počasí doprovázeného vydatným sněžením a silným větrem si ve Spojených státech amerických vyžádala už nejméně 28 obětí. Podobné počasí zasáhlo i většinu území Kanady, kde úřady varují obyvatele před dalším zhoršením počasí. Informuje o tom TASR.


V důsledku špatného počasí zůstalo v USA během soboty bez dodávek elektřiny více než půl milionu odběratelů. Dodavatelé elektřiny ve 13 státech mezitím vyzvali své klienty, aby omezili spotřebu elektřiny, protože hrozí výpadky v dodávkách proudu.

24. prosince 2022 13:00 Čas čtení 4:10 Holčička z oblíbené vánoční reklamy na Kofolu je už třiadvacetiletá žena. Lidé mě dodnes poznávají v ambulanci, kde pracuji Holčička z oblíbené vánoční reklamy na Kofolu je už třiadvacetiletá žena. Lidé mě dodnes poznávají v ambulanci, kde pracuji

Zrušeny nebo odloženy na později byly v sobotu stovky letů, přičemž mnozí lidé, kteří se na poslední chvíli chystali cestovat na Vánoce k blízkým, uvízli na letištích. Takové počasí vládne na většině území Spojených států, včetně jižních oblastí, a to již třetí den.


Dopravní úřady v několika státech USA hlásily na cestách téměř nulovou viditelnost. Informovaly, že povrch silnic je zledovatělý a fouká prudký vítr. Úřady důrazně vyzvaly lidi, aby zůstali doma, i když Vánoce jsou v dopravě obvykle jedním z nejrušnějších období v roce.

Jak uvádí The Guardian, varování či výstraha před extrémním počasí se týká více než 60 procent Spojených států. 

sneh USA zima odhŕňanie
Zdroj: TASR/AP
Domů
Sdílet
Diskuse