Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Daniel Mikolášik
26. prosince 2022 8:03
Čas čtení 0:41

Slovák vypátral své ukradené auto do 15 minut díky inteligentnímu přívěsku od Applu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Slovák vypátral své ukradené auto do 15 minut díky inteligentnímu přívěsku od Applu
Zdroj: Flickr/Anson Chen

Muž dokázal pomocí AirTagu vypátrat ukradené auto do 15 minut od příjezdu policie na místo činu.

Štefan Farkaš, zakladatel skupiny HAKA – Hledá se auto krádeže automobilů, která se stala místem, kde Slováci pravidelně sdílejí fotografie svých ukradených vozů, zveřejnil kuriózní příběh, ve kterém hlavní roli sehrálo zmizelé auto a přívěsek. O tomto případu jako první informoval portál SvětApple.sk.

Pachatel odcizil Slovákovi Škodu Octavii, kterou se mu pokoušeli ukrást už v minulosti.

Pořídil si proto inteligentní přívěsek AirTag od Applu, který vypadá jako drobná placka a používá se pro snadné vyhledávání pomocí senzorů. AirTag si dal do auta, díky čemuž se mu ukradený vůz podařilo vypátrat do pár minut.

Díky spárování s iPhonem dokáže tento přívěsek sdílet svou polohu, a tak není problém jej vystopovat. Oběť krádeže zavolala policii, se kterou dokázala pomocí chytrého zařízení ukradené auto vypátrat do 15 minut od jejího příjezdu na místo činu. Okradený Slovák příběh zveřejnil proto, aby posloužil jako tip, jak ochránit svůj vůz před krádeží.

Fanouškům a partnerům stránky se za celou dobu existence projektu HAKA podařilo najít už stovky ukradených aut, které následně policie mohla vrátit jejich právoplatným majitelům či majitelkám.

Domů
Sdílet
Diskuse