Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová TASR
28. prosince 2022 11:33
Čas čtení 1:01

Sněmovna reprezentantů zakázala na svých zařízeních TikTok

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Sněmovna reprezentantů zakázala na svých zařízeních TikTok
Zdroj: Unsplash/Solen Feyissa

TikTok je podle šéfa administrativy Sněmovny reprezentantů vysoce rizikový z několika bezpečnostních důvodů.

Administrativa Sněmovny reprezentantů, dolní komory Kongresu Spojených států amerických, v úterý zakázala na svých digitálních zařízeních využívat populární čínskou sociální síť TikTok. Upozornila na to agentura TASR.

Zákaz TikToku na vládních digitálních zařízeních

TikTok je podle šéfa administrativy Sněmovny reprezentantů „vysoce rizikový z několika bezpečnostních důvodů“, proto nařídil všem poslancům a zaměstnancům Sněmovny, aby je ze svých pracovních mobilních zařízení či počítačů vymazali.

Toto nové nařízení je v souladu s nedávnými kroky americké vlády zaměřenými na zakázání používání TikToku na vládních digitálních zařízeních. Devatenáct amerických států do minulého týdne alespoň částečně zablokovalo aplikaci ve státem spravovaných zařízeních kvůli obavám, že by čínská vláda mohla prostřednictvím TikToku sledovat Američany a cenzurovat obsah.

I nový návrh zákona o státním rozpočtu, který už musí před uvedením v platnost podepsat jen americký prezident Joe Biden, zakazuje používání TikToku na všech zařízeních spravovaných státem. Američtí zákonodárci předložili i návrh na úplné zakázání aplikace na celém území federace.

TikTok
Zdroj: Unsplash/helloimnik/volně k užití

Poslední průzkumy ukazují, že TikTok je rizikovou sociální sítí v mnoha ohledech. Centrum pro potírání digitální nenávisti nedávno vypracovalo studii, ze které vyplývá, že TikTok svým uživatelům nutí obsah o sebepoškozování či poruchách příjmu potravy. Populární sociální síť prý propaguje nebezpečné diety, obsah romantizující sebevraždy a další znepokojivá videa. Taková navíc ukazuje i uživatelům, kterým ještě nebylo osmnáct let.

23. dubna 2024 13:00 Čas čtení 4:44 Uprostřed USA mluví tisíce lidí česky. „Jedí tu kolaches a tancují polku,“ říká Edita, která učila češtinu na nebraské univerzitě Uprostřed USA mluví tisíce lidí česky. „Jedí tu kolaches a tancují polku,“ říká Edita, která učila češtinu na nebraské univerzitě

Podle uskupení NewsGuard platforma podává dezinformace uživatelům, kteří vyhledají zprávy o politice, klimatických změnách, covidu-19 či válce na Ukrajině. Organizace v září analyzovala dvacet hlavních výsledků 27 vyhledávání zpravodajských témat na TikToku. Z analýzy vyplynulo, že 19,5 procenta navrhovaných videí obsahovalo nepravdivá nebo zavádějící tvrzení. 

Domů
Sdílet
Diskuse