Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
31. prosince 2022 v 16:11
Čas čtení 1:44

Steven Tyler z Aerosmith je žalován za sexuální napadení nezletilé

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Steven Tyler z Aerosmith je žalován za sexuální napadení nezletilé
Zdroj: Wiki Commons/volně k užití

Vše se mělo odehrát v polovině 70. let.

Americký zpěvák a frontman kapely Aerosmith Steven Tyler čelí obvinění ze sexuálního napadení nezletilé. U soudu v Los Angeles ho zažalovala žena, která se zpěvákem měla vztah v sedmdesátých letech. Tamní legislativa dočasně prodloužila promlčecí lhůtu pro dospělé, kteří mohou podat žalobu za sexuální zneužití, jež utrpěli v dětství. Informuje o tom The Guardian.

30. prosince 2022 v 17:00 Čas čtení 7:48 Věci nejsou černobílé, potřebujeme více lásky, říká Oxygen Archives. Rage a hyperpop budou i v Česku brzo velký Věci nejsou černobílé, potřebujeme více lásky, říká Oxygen Archives. Rage a hyperpop budou i v Česku brzo velký

Tyler byl opatrovníkem žalobkyně, donutil ji prý k potratu

Julia Holcomb Misley o svém vtahu se Stevenem Tylerem veřejně hovoří už dlouho. Poprvé se s ním setkala v roce 1973, kdy jí bylo šestnáct let, po koncertě kapely v Portlandu. Po vystoupení ji měl zpěvák vzít s sebou na hotel a vykonávat s ní „různé trestné činy sexuálního charakteru“ a ráno ji poslat domů taxíkem. Brzy nato jí prý nabídl lístek na další koncert i s tím, že jí koupí letenku, aby na něj mohla letět. Jako nezletilá s ním totiž nemohla cestovat přes hranice státu.

„Dále využíval své moci a vlivu prominentní rockové hvězdy k tomu, aby teenagerku manipuloval, zneužíval a sexuálně napadal v průběhu tří let v mnoha státech po celé zemi,“ stojí v žalobě. Když vyšla Holcomb Misley druhý ročník střední školy, Tyler se dle Rolling Stone dokonce stal jejím opatrovníkem. Přesvědčil její rodiče, že jí zajistí dobré vzdělání a lékařskou péči. Ve skutečnosti podle žaloby „pokračoval v cestování, napadání a poskytování alkoholu a drog“.

Dívka v roce 1975 dokonce otěhotněla. Zpěvák ji přesvědčoval, aby nevyhledávala lékařskou péči, bál se prý problémů s lékaři. Později ji přinutil, aby šla na potrat. Žalobkyni to prý způsobilo dlouhodobé psychické problémy a utrpení. 

3. května 2024 v 14:00 Čas čtení 4:05 Zůstala bych raději uvězněná v lese s medvědem, nebo s mužem? Většina žen má jasno, s medvědem Zůstala bych raději uvězněná v lese s medvědem, nebo s mužem? Většina žen má jasno, s medvědem

„Protože vím, že nejsem jediná, kdo byl v hudebním průmyslu zneužíván, cítím, že je čas, abych se k tomu postavila čelem,“ uvedla dnes pětašedesátiletá Julia Holcomb Misley v prohlášení. Doplnila, že jejím cílem je „učinit hudební průmysl bezpečnějším, odhalit predátory v něm a odhalit ty síly v průmyslu, které umožnily a zároveň vytvořily kulturu tolerance ochrany pachatelů z řad celebrit“.

Žaloba sice zpěvákovo jméno ani jednou nezmiňuje, žena ho ovšem dříve sama několikrát veřejně zmínila. Steven Tyler o ní navíc psal ve svých pamětech z roku 2011, kde popisuje, že si v minulosti téměř vzal náctiletou dívku. Detailně píše také o přesvědčování jejích rodičů, aby z něj učinili dívčina opatrovníka. Právníci ženy v tiskovém prohlášení k případu Tylera přímo jmenovali. Zpěvákovi zástupci na žádost o komentář nereagovali.

Žaloba přišla jen několik dní před skončením promlčecí lhůty, díky níž mohou dospělí podat žalobu týkající se sexuálního zneužívání dětí, k němuž došlo před desítkami let. Ta končí 31. prosince a vedla k záplavě nových žalob. Podle serveru Los Angeles Times se objevilo více než dva tisíce žalob proti katolické církvi. 

Domů
Sdílet
Diskuse