Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
31. prosince 2022 16:11
Čas čtení 1:44

Steven Tyler z Aerosmith je žalován za sexuální napadení nezletilé

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Steven Tyler z Aerosmith je žalován za sexuální napadení nezletilé
Zdroj: Wiki Commons/volně k užití

Vše se mělo odehrát v polovině 70. let.

Americký zpěvák a frontman kapely Aerosmith Steven Tyler čelí obvinění ze sexuálního napadení nezletilé. U soudu v Los Angeles ho zažalovala žena, která se zpěvákem měla vztah v sedmdesátých letech. Tamní legislativa dočasně prodloužila promlčecí lhůtu pro dospělé, kteří mohou podat žalobu za sexuální zneužití, jež utrpěli v dětství. Informuje o tom The Guardian.

30. prosince 2022 17:00 Čas čtení 7:48 Věci nejsou černobílé, potřebujeme více lásky, říká Oxygen Archives. Rage a hyperpop budou i v Česku brzo velký Věci nejsou černobílé, potřebujeme více lásky, říká Oxygen Archives. Rage a hyperpop budou i v Česku brzo velký

Tyler byl opatrovníkem žalobkyně, donutil ji prý k potratu

Julia Holcomb Misley o svém vtahu se Stevenem Tylerem veřejně hovoří už dlouho. Poprvé se s ním setkala v roce 1973, kdy jí bylo šestnáct let, po koncertě kapely v Portlandu. Po vystoupení ji měl zpěvák vzít s sebou na hotel a vykonávat s ní „různé trestné činy sexuálního charakteru“ a ráno ji poslat domů taxíkem. Brzy nato jí prý nabídl lístek na další koncert i s tím, že jí koupí letenku, aby na něj mohla letět. Jako nezletilá s ním totiž nemohla cestovat přes hranice státu.

„Dále využíval své moci a vlivu prominentní rockové hvězdy k tomu, aby teenagerku manipuloval, zneužíval a sexuálně napadal v průběhu tří let v mnoha státech po celé zemi,“ stojí v žalobě. Když vyšla Holcomb Misley druhý ročník střední školy, Tyler se dle Rolling Stone dokonce stal jejím opatrovníkem. Přesvědčil její rodiče, že jí zajistí dobré vzdělání a lékařskou péči. Ve skutečnosti podle žaloby „pokračoval v cestování, napadání a poskytování alkoholu a drog“.

Dívka v roce 1975 dokonce otěhotněla. Zpěvák ji přesvědčoval, aby nevyhledávala lékařskou péči, bál se prý problémů s lékaři. Později ji přinutil, aby šla na potrat. Žalobkyni to prý způsobilo dlouhodobé psychické problémy a utrpení. 

17. dubna 2024 16:00 Čas čtení 7:27 „Lidi nám píšou, že už se za Česko tolik nestydí. Čekáme, že počet znásilnění bude klesat,“ říká Johanna Nejedlová „Lidi nám píšou, že už se za Česko tolik nestydí. Čekáme, že počet znásilnění bude klesat,“ říká Johanna Nejedlová

„Protože vím, že nejsem jediná, kdo byl v hudebním průmyslu zneužíván, cítím, že je čas, abych se k tomu postavila čelem,“ uvedla dnes pětašedesátiletá Julia Holcomb Misley v prohlášení. Doplnila, že jejím cílem je „učinit hudební průmysl bezpečnějším, odhalit predátory v něm a odhalit ty síly v průmyslu, které umožnily a zároveň vytvořily kulturu tolerance ochrany pachatelů z řad celebrit“.

Žaloba sice zpěvákovo jméno ani jednou nezmiňuje, žena ho ovšem dříve sama několikrát veřejně zmínila. Steven Tyler o ní navíc psal ve svých pamětech z roku 2011, kde popisuje, že si v minulosti téměř vzal náctiletou dívku. Detailně píše také o přesvědčování jejích rodičů, aby z něj učinili dívčina opatrovníka. Právníci ženy v tiskovém prohlášení k případu Tylera přímo jmenovali. Zpěvákovi zástupci na žádost o komentář nereagovali.

Žaloba přišla jen několik dní před skončením promlčecí lhůty, díky níž mohou dospělí podat žalobu týkající se sexuálního zneužívání dětí, k němuž došlo před desítkami let. Ta končí 31. prosince a vedla k záplavě nových žalob. Podle serveru Los Angeles Times se objevilo více než dva tisíce žalob proti katolické církvi. 

Domů
Sdílet
Diskuse