Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
5. ledna 2023 14:40
Čas čtení 0:59

Amazon zruší 18 tisíc pracovních míst, snižuje náklady

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Amazon zruší 18 tisíc pracovních míst, snižuje náklady
Zdroj: FOTO TASR/Marko Erd

Společnost Amazon plánuje zrušit více než 18 tisíc pracovních míst, tedy nejvíce v historii firmy.

Stojí za tím snižování nákladů – ruší se tak například i projekty, jako je robot pro osobní doručování. Není jasné, zda se rušení pracovních míst dotkne všech zemí, ve kterých Amazon působí. PR manažer pro Amazon Česká republika a Slovensko Noah Zyla na dotaz serveru Refresher uvedl, že k situaci v Česku zatím nemá bližší informace. 

Rušení míst potvrdil na svém blogu CEO společnosti Andy Jassy. S pravdou ven musel jít údajně kvůli tomu, že jeden z kolegů vypustil informaci do světa. „Mezi redukcemi, které jsme provedli v listopadu, a těmi, o které se dělíme dnes, plánujeme zrušit něco přes 18 000 pozic. Týká se to několika týmů, nicméně většina eliminací pozic se týká našich organizací Amazon Stores a PXT,“ napsal Jassy.

Se zaměstnanci hodlá Amazon komunikovat od 18. ledna

Dodal, že si vedení společnosti hluboce uvědomuje, že tato zrušení pozic jsou pro lidi těžká: „Nebereme tato rozhodnutí na lehkou váhu ani nepodceňujeme, jak moc mohou ovlivnit životy těch, kterých se týkají. Pracujeme na podpoře těch, kterých se to týká, a poskytujeme balíčky, které zahrnují odstupné, přechodné dávky zdravotního pojištění a externí podporu při hledání zaměstnání.“

„Se zaměstnanci, kterých se to týká (nebo případně v Evropě s orgány zastupujícími zaměstnance), hodláme komunikovat od 18. ledna,“ dodal CEO.

Jak uvádí BBC, společnost Amazon zaznamenala zpomalení prodeje po prudkém rozmachu během pandemie, kdy měla zvětšit svou skladovou plochu o 52 milionů čtverečních stop. Velké škrty nedávno oznámily i další velké technologické firmy včetně Mety nebo Salesforce, která se zabývá cloudovým podnikovým softwarem.

Domů
Sdílet
Diskuse