Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová TASR
6. ledna 2023 14:10
Čas čtení 0:46

Zemřel Gianluca Vialli. Legendárnímu fotbalistovi bylo 58 let

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Zemřel Gianluca Vialli. Legendárnímu fotbalistovi bylo 58 let
Zdroj: TASR/AP

Vialli zemřel v důsledku vážné choroby, bojoval s rakovinou slinivky.

Ve věku padesáti osmi let zemřel bývalý italský fotbalista Gianluca Vialli. Bronzový medailista z mistrovství světa a mistrovství Evropy a vítěz Ligy mistrů bojoval od roku 2017 s rakovinou slinivky břišní. V dubnu 2017 nemoc překonal, předloni se mu ale vrátila.

Bohatá kariéra hvězdného fotbalisty

Vialli začínal profesionální kariéru v klubu Cremonese. Mezi lety 1984 až 1992 působil v klubu Sampdorii Janov, se kterým se v roce 1992 dostal do finále Ligy mistrů. Tuto soutěž vyhrál o čtyři roky později, když hrál za Juventus Turín. S tímto klubem dosáhl v sezóně 1992/1993 také na Pohár UEFA. 

Svou hráčskou kariéru ukončil v klubu Chelsea, kde se později stal i hrajícím trenérem a prvním koučem v Premiere League s italskými kořeny.

Za italskou reprezentaci odehrál 59 zápasů, nastřílel v nich šestnáct gólů. S národním týmem získal bronzovou medaili na mistrovství světa v roce 1990. 

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Jako asistent trenéra pomohl v roce 2021 k výhře Itálie na EURU. Trenérem byl jeho dlouholetý spoluhráč ze Sampdorie i z národního týmu Robert Mancini. 

Domů
Sdílet
Diskuse