Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
11. ledna 2023 7:37
Čas čtení 0:42

Na ukrajinský Charkov zaútočilo Rusko jen několik hodin poté, co odtamtud odjela německá ministryně zahraničí

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Na ukrajinský Charkov zaútočilo Rusko jen několik hodin poté, co odtamtud odjela německá ministryně zahraničí
Zdroj: TASR/AP/Vadim Ghirda

Na východoukrajinské město Charkov v noci na středu zaútočily ruské jednotky. Stalo se tak jen několik hodin poté, co Charkov navštívila německá ministryně zahraničí Annalena Baerbock.

O útoku informoval gubernátor Charkovské oblasti Oleh Syněhubov. TASR převzala zprávu z agentury AFP.

„Zůstaňte v úkrytech, okupanti opět ostřelují,“ uvedl Syněhubov na sociální síti Telegram. Útoky potvrdil i jeden z reportérů agentury AFP, který ve městě slyšel několik výbuchů.

Šéfka německého resortu diplomacie přislíbila na návštěvě v Charkově další pomoc pro Ukrajinu ze strany Německa včetně dodávek zbraní, ale také humanitárního materiálu, jako jsou generátory, palivo či přikrývky. Pomoc z Německa by měla být mimo jiné využita i při odminování či zabezpečení satelitního internetového připojení Starlink, a to pro civilisty i armádu.

Agentura AFP připomíná, že Baerbock se stala první členkou německé vlády, která přijela do oblasti poblíž frontové linie, a také nejvýše postavenou západní političkou na návštěvě Charkova od začátku ruské vojenské invaze na Ukrajinu loni v únoru.

Na Ukrajinu přijela jen několik dní poté, co německá vláda schválila poskytnutí bojových vozidel pěchoty Marder Ukrajině. Kyjev chce od Berlína i tanky, ten však zatím odmítá vyhovět tomuto požadavku. O návštěvě Baerbock v Charkově informovali z bezpečnostních důvodů až během její zpáteční cesty do Berlína.

Domů
Sdílet
Diskuse