Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
20. ledna 2023 14:55
Čas čtení 1:07

Bývalý hráč Barcelony Dani Alves byl zatčen za sexuální obtěžování

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Bývalý hráč Barcelony Dani Alves byl zatčen za sexuální obtěžování
Zdroj: Getty Images/Zhizhao Wu

Brazilský obránce Dani Alves měl den před oslavami konce roku 2022 obtěžovat ženu v klubu. O jeho budoucnosti rozhodne soud.

Brazilský fotbalový obránce Dani Alves, který proslul zejména v řadách katalánského klubu FC Barcelona, byl v pátek ve Španělsku zatčen z podezření ze sexuálního obtěžování. Informoval o tom Forbes. Alvese měla policie zatknout v Barceloně ve čtvrti Les Corts nedaleko fotbalového stadionu Camp Nou. Fotbalista se měl těsně před koncem roku 2022 dopustit sexuálního obtěžování v klubu. 

31. prosince 2022 16:11 Čas čtení 1:44 Steven Tyler z Aerosmith je žalován za sexuální napadení nezletilé Steven Tyler z Aerosmith je žalován za sexuální napadení nezletilé

Podle místních médií odvezli policisté devětatřicetiletého sportovce k soudci, který rozhodne, jestli bude muset během vyšetřování do vazby, nebo bude propuštěn na kauci a vyšetřován na svobodě. 

Obtěžování se měl dopustit 30. prosince v podniku Sutton Club Barcelona. Dva dny poté přišla žena na policii podat trestní oznámení. Alves nicméně všechna obvinění popírá. Na začátku ledna v jednom z rozhovorů potvrdil, že v ten den klub navštívil, avšak rezolutně odmítl, že by někoho sexuálně obtěžoval.

„Tancoval jsem a dobře se bavil, aniž bych kohokoliv obtěžoval,“ dušoval se Alves. „Nevím, co je to za dámu... Jak bych něco takového mohl ženě udělat? V žádném případě,“ dodal.

Ve Španělsku může být osoba obviněna ze sexuálního obtěžování v případě, že se dopouští nevyžádaného nebo nechtěného dotýkání se sexuálním podtextem, až po samotné znásilnění. O jaký typ sexuálního obtěžování šlo, policie nespecifikovala.

Kariéra

Dani Alves je devětatřicetiletý Brazilec, jenž je hráčem týmu FC Barcelona. Tuto sezónu hostuje v mexickém týmu PUMAS U.N.A.M. Odchovanec celku Bahia má za sebou zajímavou kariéru, která odstartovala přestupem do španělské Sevilly. Odtud zamířil do Barcelony, kde strávil většinu profesní kariéry. Mimoto ale hrál i za italský Juventus Turín nebo Paris Saint Germain. 

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Dá se proto tvrdit, že se jedná o fotbalovou hvězdu světového formátu. Byl totiž také součástí brazilského národního týmu na zimním mistrovství světa v Kataru, kde ale Brazílie nezvládla zápas s Chorvatskem.

Domů
Sdílet
Diskuse