Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
23. ledna 2023 v 16:14
Čas čtení 1:39

Babiš je v pondělí v Brně, Pavel kvůli nemoci přerušil program. Kdy se kandidáti střetnou v debatách?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Babiš je v pondělí v Brně, Pavel kvůli nemoci přerušil program. Kdy se kandidáti střetnou v debatách?
Zdroj: Refresher/Úřad vlády ČR

V plánu jsou ještě minimálně dvě společné televizní debaty, oba kandidáti navíc plánují i další cesty za voliči.

Už tuto sobotu budeme vědět, kdo se po Miloši Zemanovi stane novým prezidentem České republiky. Petr Pavel a Andrej Babiš tak mají už jen pár dní k tomu oslovit potenciální voliče a voličky. Zatímco pondělní program vítěze prvního kola Pavla zkomplikovala nemoc, Babiš se vydal na návštěvu Brna. Oba kandidáty ještě čeká několik společných debat nejen v televizi, ale i v online prostoru.

Společné debaty i setkání s občany

Petr Pavel uvedl, že už před nedělní debatou v České televizi měl horečku a musel si vzít léky. Zdravotní indispozice ovlivnila jeho program na začátku posledního týdne před druhým kolem. „Potřebuji se dát dohromady před dalšími debatami, a proto, i když velmi nerad, musím zrušit svůj pondělní program a návštěvu Kolína,vysvětlil na Facebooku.

Z důvodu Pavlovy virózy musela být přesunuta další společná debata obou kandidátů, která se měla odehrát už v pondělí. Kvůli Pavlově nemoci se uskuteční ve středu. Oba kandidáty ještě čekají duely v televizích Prima (středa 25. ledna po 20. hodině) a Nova (čtvrtek 26. ledna po 20. hodině). Zúčastní se také debaty v Českém rozhlase v pátek 27. ledna mezi 13. a 14. hodinou, tedy těsně před otevřením volebních místností.

3. května 2024 v 16:55 Čas čtení 1:36 Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš?

Pavlova kampaň bude pokračovat v úterý, dopoledne by měl dát rozhovor pro Seznam Zprávy nebo pro rádio Frekvence 1. Odpoledne plánuje cestu do Příbrami na setkání s občany a tiskový brífink pro novináře.

Andrej Babiš se v pondělí vydá za občany do Brna, v úterý zase do Hradce Králové. „Jsou to regiony, kde Andrej Babiš v prvním kole s Petrem Pavlem poměrně ztratil, nebo spíš prohrál. Zatímco v Hradci Králové ten rozdíl nebyl tak markantní, tak v Brně Babiš ztratil poměrně výrazně, získal 26 procent hlasů, zatímco Petr Pavel získal podporu 42,5 procenta voličů,“uvedl zpravodaj ČT Ondřej Pražák. 

Podle posledního průzkumu agentury Ipsos před prezidentskými volbami by vyhrál Petr Pavel se ziskem 58,8 % hlasů. Andrej Babiš by získal 41,2 %. Většina voličů je prý rozhodnuta, kterého z kandidátů bude volit. Jen 7 % tázaných má preferovaného kandidáta a je ochotno svou volbu ještě přehodnotit. Pouhá 2 % pak nevědí, kterého kandidáta zvolí.
Celkem se výzkumu zúčastnilo 1 665 respondentů. Nástrojem sběru dat byl Ipsos online panel Populace.cz. Proč ve volebních výzkumech odpovídá jen tisíc lidí, a ne třeba milion? Jak se tyto odpovědi vůbec sbírají a jak poznáš důvěryhodný průzkum? Na to se Refresher ptal přímo sociologických agentur. 

Refresher už v minulých dnech mapoval cestu Petra Pavla do Ústí nad Labem. V případě Andreje Babiše se redakce vydala právě do Brna. Reportáž ti přineseme velmi brzy.  

Domů
Sdílet
Diskuse