Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Kuni Nguyenová
24. ledna 2023 10:30
Čas čtení 1:12

„Dělá z vojáků bezmozky.“ Jana Černochová reagovala na Babišovy billboardy

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
„Dělá z vojáků bezmozky.“ Jana Černochová reagovala na Babišovy billboardy
Zdroj: ODS/Úřad vlády ČR

Shrnujeme nedělní diskuzi v pořadu Partie stanice CNN Prima News s ministryní obrany Janou Černochovou (ODS) a jejím předchůdcem Lubomírem Metnarem (ANO).

Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) reagovala na kampaň prezidentského kandidáta Andreje Babiše v pořadu Partie, který vysílala stanice CNN Prima News. Pustila se do předvolebních billboardů, které podle ní poškozují dobrou pověst vojáků. 

Texty „Nezavleču Česko do války. Jsem diplomat. Ne voják. Prezident Babiš“ nebo „Zastavím vládu. Pomůžu lidem. Prezident Babiš“ podle jejích slov negativně vyobrazují vojáky: „Vojáky zcela bezprecedentně napadá, dělá z nich válečné štváče a bezmozky,“ uvedla Černochová v Partiích, kam mimo jiné přišel také její předchůdce Lubomír Metnar (ANO).

Upozornila také na nařknutí Babiše, že jeho protikandidát Petr Pavel chce údajně Českou republiku vtáhnout do války na Ukrajině. „Je to stejné, jako kdyby si onkolog přál, aby co nejvíce lidí mělo rakovinu. Vždyť je to nesmysl. Vojáci si přejí mír stejně jako my,“ uvedla.

Metnar řekl, že současná vláda zatahuje Česko do války. Nicméně billboardy podle něj v lidech strach nevzbuzují. „Vidím, že kampaň je vyhrocená, nevidím ale, že by to bylo za hranou. Témata Andreje Babiše jsou přetočená,“ řekl Metnar a obvinil koalici, že rozeštvává společnost a podporuje negativní nálady. Černochová stanovisko svého předchůdce popřela.

Samotný Babiš dříve uvedl, že billboardy jsou hlavně o něm. Například v prezidentském duelu v Blesku tvrdil, že na plakátech údajně mluví o míru a o tom, že Pavel je provládní kandidát. 

24. ledna 2023 10:08 Čas čtení 6:47 Trochu jiná zabijačka: Na předvolebním meetingu Andreje Babiše došlo na prejt i fyzické potyčky (Reportáž) Trochu jiná zabijačka: Na předvolebním meetingu Andreje Babiše došlo na prejt i fyzické potyčky (Reportáž)

„V lednu a únoru jsme viděli opakovaná prohlášení, že jsme ve válce, a já si myslím, že nejsme ve válce. Když jsem řekl, že bych inicioval jednání o míru u nás v Praze a nebylo by to první, protože v roce 2010 se potkal prezident Obama a Medveděv a mluvili o odzbrojení... My chceme a já chci, aby válka skončila a přestali umírat lidé, a pan Pavel říká, že trvalý mír je iluze,“ řekl Babiš. O tom, jak minulý týden proběhla debata v Blesku, jsme tě informovali v samostatném článku

Domů
Sdílet
Diskuse