Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
26. ledna 2023 9:14
Čas čtení 1:23
Ilona Hobzová

Natáčení reality show Squid Game bylo jako válečná zóna, tvrdí účastník. Netflix obvinění popírá

Natáčení reality show Squid Game bylo jako válečná zóna, tvrdí účastník. Netflix obvinění popírá
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY SQUID GAME ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Squid Game: The Challenge se účastní 456 soutěžících, utkají se o velkou finanční odměnu.

Streamovací společnost Netflix popřela, že by se účastníci chystané reality show Squid Game: The Challenge vážně zranili. Potvrdila ale, že tři lidé byli ošetřeni. Reality show inspirovaná populárním seriálem Squid Game (Hra na oliheň) se v současné době natáčí v Cardington Studios, bývalé základně RAF v Bedfordshiru ve Spojeném království.

Bylo to jako válečná zóna, tvrdí jeden z účastníků

Netflix reagoval na prohlášení nejmenovaného soutěžícího. Ten pro britský bulvární deník The Sun přirovnal natáčení k válečné zóně. Při natáčení první hry Red Light, Green Light (pro neznalé seriálu jde o hru na způsob cukr, káva, limonáda) prý byly ve studiu tak nízké teploty, že několika soutěžícím hrozilo podchlazení. „Lidé ale chtěli zůstat co nejdéle, protože v sázce bylo hodně peněz,“ uvedl účastník.

„Lidi odnášeli zdravotníci, ale nikdo nemohl nic říct. Kdo promluvil, šel ven. (...) Mezi jednotlivými záběry jsme postávali třeba třicet minut. Někteří se ke konci už jen plazili, minimálně jednoho člověka odnesli na nosítkách,“ tvrdí zdroj.

Netflix popírá, že by na place panovaly takto kruté podmínky. Tři lidé prý potřebovali ošetření kvůli zdravotním obtížím lehčího charakteru. „I když byla na place velká zima –⁠ a účastníci na to byli připraveni –⁠ jakákoli tvrzení o vážných zraněních jsou nepravdivá,“ sdělili zástupci platformy. Zdravotníci prý byli celou dobu k dispozici.

Anketa:
Budeš se na reality show Squid Game: The Challenge dívat?
No jasně, už se těším.
Toto si nechám ujít.
No jasně, už se těším.
60 %
Toto si nechám ujít.
40 %

V původním seriálu Squid Game soutěží 456 soutěžících ve smrtících verzích dětských her o obrovskou finanční odměnu. Účastníci desetidílné reality show se o svůj život samozřejmě nebudou muset bát. Na vítěze reality show čeká odměna 4,56 milionu dolarů. Soutěže se mohou zúčastnit anglicky mluvící lidé ve věku minimálně 21 let.

Squid Game byl v roce 2021 vůbec nesledovanějším seriálem Netflixu a zasloužil se o přilákání 4,4 milionu nových předplatitelů streamovací služby a zvýšení zisku společnosti na 1,45 miliardy dolarů. Platforma už chystá druhou řadu tohoto hitu, první teaser zveřejnila už loni v červnu. Hwang Dong-Hyuk, tvůrce úspěšného projektu, prozradil, že se setkáme nejen s hlavním hrdinou Gi-hunem, ale také s maskovaným záporákem známým pod přezdívkou Front Man. O dalších detailech jsme tě už informovali.

Domů
Sdílet
Diskuse