Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. května 2023 9:30
Čas čtení 5:03
Daniel Mikolášik

Kdo je Ice Spice? Rapová princezna se proslavila výzvou na TikToku. Za necelý rok ovládla scénu s vymyšleným slovem

Kdo je Ice Spice? Rapová princezna se proslavila výzvou na TikToku. Za necelý rok ovládla scénu s vymyšleným slovem
Zdroj: Instagram/@icespice
HUDBA RAP
Uložit Uložené

Přezdívají ji také rapová princezna, která používá hudbu jako prostředek k ukázání své sebedůvěry a sexuality.

Vyznačuje se až překvapivě klidným, ale zároveň ostrým přednesem, unikátním vzhledem se zrzavými vlasy a přirozeným afrem, přitažlivými křivkami, kterými ráda vrtí do divokých rytmů, a především svými specifickými drillovými melodiemi.

Seznam se s Ice Spice, třiadvacetiletou raperkou pocházející z newyorského Bronxu, která si za poslední pololetí podmanila americkou rapovou scénu. Přezdívají jí i rapová princezna, která používá hudbu jako prostředek k ukázání své sebedůvěry a sexuality, o čemž převážně rapuje.

Od jejího prvního koncertu neuplynul ani rok, ale aktuálně předbíhá v hitparádách největší rapové stálice. Ve zkratce jsme ti ji představili už v nedávném seznamu 10 amerických raperů a raperek, kteří budou v roce 2023 nejvíce hot. Ice Spice se to však daří ještě rychleji, než sama očekávala.

Doporučeno
Muzikant a tiktoker Casey Lowry: Baví mě reagovat na hloupé řeči na TikToku. Svou hudbou chci rozdávat hlavně radost (Rozhovor) Muzikant a tiktoker Casey Lowry: Baví mě reagovat na hloupé řeči na TikToku. Svou hudbou chci rozdávat hlavně radost (Rozhovor) 27. ledna 2023 6:00
Ice Spice
Zdroj: Instagram/@icespice
V Refresheru ti pravidelně přinášíme různé hudební tipy, recenze alb, novinky, žebříčky či profily interpretů. Více podobných článků najdeš v tématu profily raperů. Pokud tě zajímají články věnované hudbě a chceš podpořit naše úsilí neustále zkvalitňovat obsah, přidej se do klubu Refresher+, čímž získáš neomezený přístup ke všem článkům.

Rapový talent zdědila po otci, také raperovi

Ice Spice, civilním jménem Isis Gaston, se narodila přesně první den nového tisíciletí –⁠ 1. ledna 2000 –⁠ ve čtvrti Fordham Road v newyorské části Bronx, která je známá kriminalitou a velkým počtem pouličních gangů. Její otec je Afroameričan s nigerijským původem, matka pochází z Dominikánské republiky. Narodila se, když bylo její matce pouhých 17 let. Její rodiče se rozvedli o dva roky později. Isis má pět mladších nevlastních sourozenců.

Doporučeno
Kdo byl Takeoff z Migos? Změnil rapovou hru a přinesl nový slang Kdo byl Takeoff z Migos? Změnil rapovou hru a přinesl nový slang 1. listopadu 2022 17:00

Rapový talent zdědila právě po otci, který je bývalý undergroundový raper. K hudbě inklinovala odmala a své první texty začala podle Vogue psát již ve svých šesti letech. V mladém věku ji inspirovala zejména raperka Lil' Kim. Své dětství kvůli zaneprázdněnosti otce a matky trávila zejména s prarodiči. Po základní škole v Bronxu byla poslána na katolickou střední školu do města Yonkers.

Ice Spice
Zdroj: Instagram/@icespice

Po skončení střední školy nastoupila na State University of New York, kde se věnovala volejbalu. Nadání v ní objevila producentka RiotUSA, se kterou začala během školy aktivně spolupracovat a vydrželo jim to dosud.

 

„Všichni moji přátelé ve škole byli malíři, sochaři, tanečníci, každý měl své vlastní řemeslo. Celou dobu jsem kolem sebe měla spoustu kreativních lidí. Producenti na škole mě ale nebrali vážně a neviděli ve mně potenciál tak jako Riot. Pokud bych je požádala o beaty, nikdy by mi je neposlali. Je to zábavné, protože teď se mi je snaží poslat sami. Už je ale pozdě,“ směje se Ice Spice v rozhovoru pro NME.

Ice Spice
Zdroj: Getty Images/Aaron J. Thornton/WireImage

Drillová princezna se proslavila výzvou na TikToku

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 130560 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse