Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. února 2023 7:00
Čas čtení 2:06
Dominik Vetrák

Bankovnictví nikdy nebylo tak přitažlivé. Seriál Industry od HBO si nás získal víc než Wednesday

Bankovnictví nikdy nebylo tak přitažlivé. Seriál Industry od HBO si nás získal víc než Wednesday
Zdroj: HBO Max
FILMY A SERIÁLY HBO SERIÁLY
Uložit Uložené

Seriál Industry by mělo sledovat mnohem více diváků.

Nejslavnější a nejkvalitnější seriál o boháčích, velkém byznysu a vztahových problémech od HBO se jmenuje Succession. Seriál Industry je jeho „mladším“ bratrem a zná ho mnohem méně lidí. Mělo by se to však změnit, protože jde o ještě zábavnější seriál s autentičtějšími postavami. Tvůrci zasadili děj do bankéřského prostředí a hlavními postavami jsou zaměstnanci banky a prodejci různých akcií a dluhopisů, kteří obchodují s boháči z celého světa.

Doporučeno
4. část The Last of Us byla zatím nejslabší. Co skrývají nové postavy pod zemí? 4. část The Last of Us byla zatím nejslabší. Co skrývají nové postavy pod zemí? 7. února 2023 7:00

Poutavé a originální bankovní prostředí obohacují super postavy

Hlavní postavou je Harper (Myha'la Herrold), která zfalšovala své vzdělání, aby se dostala do prestižní banky. Dostane se pod křídla mentora Erica (Ken Leung, chameleon z X-Men 3), který je však přísný a překračuje hranice slušnosti. Harper se spřátelí se svými vrstevníky Yasmin (Marisa Abela), bohatou dcerkou úspěšného podnikatele, či Robertem (Harry Lawtey), který má v oblibě drogy a alkohol.

Industry
Zdroj: HBO Max

HBO zatím vydalo dvě série (připravuje se již třetí), ve kterých postavy řeší své mimořádně problematické vztahy s rodinou a přáteli, osobní problémy, ale také problémy klientů. V některých seriálech či filmech tvůrci zpracovali boháče klišé způsobem, když jsou nemotorní a potřebují chůvičky. Zde jsou ale vyobrazeni coby draví žraloci, kteří se umí pohybovat jak ve finančnickém, tak skutečném světě. 

Arogantní a egocentrická hlavní postava

Harper tak skutečně musí prokázat svůj talent v bankovnictví. Nebude stačit, aby uplatila sexem každého obchodníka, který by se na revanš stal jejím klientem. Touží po přesném opaku, a tedy velkém a poctivě vydřeném úspěchu a uznání ze strany miliardářů. Problém je, že je pro to ochotna udělat cokoli neetického, neslušného a nehumánního. Podvádí, ubližuje ostatním a je nesmírně arogantní, egocentrická a sobecká.

Industry
Zdroj: HBO Max


Harper není typická hlavní hrdinka, které bys fandil*a od začátku do konce. Je charismatická a atraktivní, ale některá její rozhodnutí a činy vyvolávají zklamání či znechucení. Působí proto autenticky a dělá chyby, přesto jí divák přeje úspěch. Když se ale dostaví, něco jiného se jí nepovede, a Harper je tak v neustálém koloběhu pracovních úspěchů, neúspěchů či nepříznivých důsledků činů ze své minulosti.

Doporučeno
KVÍZ: Znáš dobře filmy a seriály z vodního a vodáckého prostředí? KVÍZ: Znáš dobře filmy a seriály z vodního a vodáckého prostředí? 22. března 2024 8:00

Tvůrcům se podařilo zprostředkovat divákovi témata bankovnictví a financí dostatečně jednoduše. Bez problémů vysvětlují, jak to chodí ve špičkových bankách, a přitom dokáží do příběhu zakomponovat i vztahové problémy postav či velmi lechtivé scény mezi hlavními i vedlejšími postavami.

Industry
Zdroj: HBO Max

Mužské i ženské postavy zde jdou v řadě epizod donaha. V seriálu není žádná cenzura, a tak uvidíš sexy a přirozeně působící ženská a mužská těla, drsný sex a autentický, vzrušující flirt. Nepůsobí uměle, teenagersky a nechtěně trapně jako v mnoha populárních seriálech, které můžeš pravidelně vídat v trendech na Netflixu.

Tvůrci do příběhu zakomponovali i problémy týkající se práce pro velké firmy, které mají ve zvyku ututlat problematické chování zaměstnanců a klientů, jen aby nepřišly o peníze.

Industry
Zdroj: HBO Max

Jedna z postav prochází napříč dvěma sériemi velkým charakterovým vývojem, který přímo souvisí právě s jejím nevhodným chováním v pracovním kolektivu. Tvůrcům se podařilo proměnit nepříjemně působící postavu na zajímavého člověka, který si zaslouží druhou šanci.

Industry je zábavný, komplexní seriál rozebírající několik témat, která se divákovi hravě dostanou pod kůži. Obsahuje spoustu různorodých postav, dráždivé scény se sexy herci a napínavé momenty, kdy zaměstnanci banky rozhodují o miliardových obchodech, zatímco jedí z plastové obědové misky. Pokud máš rád Euphorii a Succession, do Industry se zamiluješ. 

Industry
Zdroj: HBO Max
Zpět
Sdílet
Diskuse