Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Viktória Ševelová
8. února 2023 7:56
Čas čtení 0:41

VIDEO: Pod troskami zničené budovy v Sýrii se narodilo dítě, jako jediné z rodiny přežilo

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
VIDEO: Pod troskami zničené budovy v Sýrii se narodilo dítě, jako jediné z rodiny přežilo
Zdroj: TASR/AP

Celá rodina tragicky zahynula při zemětřesení v Sýrii. Jedině malé novorozeně přežilo a záchranářům se podařilo dostat ho do bezpečí. Následně bylo převezeno na ošetření.

Zpod zbytků zřícené budovy v Sýrii bylo zachráněno novorozeně. Holčička jako jediná z rodiny přežila extrémně silné zemětřesení, informují The New York Times a NPR.

Záběry zveřejněné na Twitteru ukazují, jak záchranáři odnášejí holčičku do bezpečí poté, co ji našli pod troskami, spojenou s matkou pupeční šňůrou. Předpokládá se, že matka zemřela hned po porodu.

Video zachycuje moment, kdy jeden ze záchranářů prchá ze zdevastované budovy s malou zaprášenou holčičkou v náručí.

Holčička byla ihned převezena na ošetření do města Afrin, zatímco ostatní hledali a vynášeli ven těla členů její rodiny.

Zemětřesení o síle 7,8 stupně Richterovy škály postihlo oblast kolem turecko-syrské hranice v noci z neděle na pondělí. Počet obětí se v době vydání článku šplhal k osmi tisícům.

7. února 2023 8:39 Čas čtení 1:04 Obrazem: Zemětřesení v Turecku a Sýrii má přes 4300 obětí. Do oblasti míří i čeští hasiči Obrazem: Zemětřesení v Turecku a Sýrii má přes 4300 obětí. Do oblasti míří i čeští hasiči
Domů
Sdílet
Diskuse