Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková ČTK
8. února 2023 20:00
Čas čtení 1:02

Ivo Vondrák rezignoval na post místopředsedy hnutí ANO. V prezidentských volbách nepodpořil Andreje Babiše

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Ivo Vondrák rezignoval na post místopředsedy hnutí ANO. V prezidentských volbách nepodpořil Andreje Babiše
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/Alexandra.U22/volně k užití

Moravskoslezský hejtman navrhl uspořádání programové konference hnutí. Na středečním jednání předsednictva by se měl řešit mimo jiné i neúspěch Andreje Babiše v lednových prezidentských volbách.

Ivo Vondrák po příchodu na středeční jednání předsednictva oznámil svou rezignaci na post místopředsedy hnutí ANO. Hejtman Moravskoslezského kraje podpořil v lednových prezidentských volbách Petra Pavla, čímž si vysloužil kritiku od svých stranických kolegů. Zároveň Vondrák navrhl uspořádání programové konference hnutí. Ta by se podle něj mohla uskutečnit v Ostravě.

Podle prvního místopředsedy hnutí Karla Havlíčka zatím není jasné, zda bude chtít ANO vedení doplnit o nového místopředsedu. Řádný sněm se uskuteční příští rok.

8. února 2023 17:25 Čas čtení 0:45 RIP kanál Dunaj–Odra–Labe. Zemanův letitý sen považuje vláda za nesmyslný RIP kanál Dunaj–Odra–Labe. Zemanův letitý sen považuje vláda za nesmyslný

Vondrák měl výhrady i ke směřování hnutí. „Je spousta lidí, kteří mají pocit, že bychom se měli vrátit k tomu, co jsme původně byli. Když jsem vstupoval do hnutí ANO, tak jsem vstupoval do středové strany, která byla liberální, byla tam celá řada osobností, které jsem vnímal ze svého akademického života,“uvedl Vondrák pro Českou televizi.

Schůze předsednictva pokračuje na pražském Chodově. Tématem by mimo jiné měl být i nedávný neúspěch předsedy hnutí Andreje Babiše v lednových prezidentských volbách. Vítězný Petr Pavel ho porazil o téměř milion hlasů. 

7. února 2023 15:44 Čas čtení 1:24 „Zelený fanatismus Zuzany Čaputové“ a „pípání slovenské reportérky“. Miloš Zeman je na své poslední zahraniční cestě „Zelený fanatismus Zuzany Čaputové“ a „pípání slovenské reportérky“. Miloš Zeman je na své poslední zahraniční cestě

Vondrák je členem ANO od roku 2017 a zatím jím chce i zůstat. Budoucnost podle něj záleží na praktickém politickém směřování hnutí. Vyloučil, že by se chtěl aktuálně přesunout do jiné strany nebo založit stranu novou.

„Je otázka, jak mě budou někteří mí kolegové dál tolerovat. Pevně věřím, že se snad trošku hrany obrousí. Ale mám prostě své názory, za kterými si stojím, které ne všichni vnímají stejně, ale tak to je v politice,“dodal Vondrák pro ČTK

Domů
Sdílet
Diskuse