Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
9. února 2023 v 20:24
Čas čtení 0:34

Zemřel popový skladatel Burt Bacharach. Legendárnímu držiteli Oscarů bylo 94 let

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Zemřel popový skladatel Burt Bacharach. Legendárnímu držiteli Oscarů bylo 94 let
Zdroj: Getty Images

Burt Bacharach zemřel ve středu 8. února přirozenou smrtí. Jeho asistentka to potvrdila deníku The Washington Post. Hudebník za svou kariéru nasbíral kromě tří Cen americké filmové akademie i osm ocenění Grammy.

Ve věku 94 let zemřel americký skladatel Burt Bacharach. Mezi jeho nejznámější skladby patří I Say a Little Prayer nebo Raindrops Keep Fallin' on my Head z oscarového snímku Butch Cassidy and Sundance Kid. Jeho hudba se v 60. a 70. letech minulého století stala alternativou k rockové muzice. 

Umělec se narodil 12. května 1928 v Kansas City. Bacharach studoval hudbu na několika školách ve Spojených státech i v Kanadě. Mezi jeho učitele se řadil i český skladatel Bohuslav Martinů. 

Bacharach spolupracoval mimo jiné s legendárním americkým textařem Halem Davidem. V roce 1964 zpracovala jeho píseň Walk On By zpěvačka Dionne Warwick. Pro Toma Jonese napsal hit What's New, Pussycat? Spolupracoval také se zpěvačkou Dusty Springfield nebo popovým duem The Carpenters. Hudbou se zabýval i v pokročilém věku. Jako osmdesátník vystoupil na anglickém festivalu Glastonbury a podílel se na soundtracku k filmu Po.

Domů
Sdílet
Diskuse