Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová
10. února 2023 20:15
Čas čtení 1:11

Vtípek střídá ach jo. Reakce ministryně Černochové v pořadu České televize baví sociální sítě

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Vtípek střídá ach jo. Reakce ministryně Černochové v pořadu České televize baví sociální sítě
Zdroj: TASR/AP

Jedním z hostů čtvrtečního pořadu Události, komentáře byla ministryně obrany Jana Černochová (ODS). Většinu času se rozhovor vedl ve formálním stylu, dokud nepřišla jedna konkrétní otázka. Střípek z pořadu České televize rychle zaplavil sociální sítě.

Hosty České televize v pořadu Události, komentáře byli ve čtvrtek večer ministryně obrany Jana Černochová (ODS) s poslancem Pavlem Růžičkou (ANO). Hovořili o tématech týkajících se armády a bruselského summitu s prezidentem Zelenským. Otázky jim kladl dlouholetý moderátor České televize Jakub Železný.

9. února 2023 11:07 Čas čtení 0:54 VIDEO: Ukrajinský prezident Zelenskyj v dojemném okamžiku objal reportérku VIDEO: Ukrajinský prezident Zelenskyj v dojemném okamžiku objal reportérku

Zlom ve vážném a formálním tónu přišel v momentě, kdy Jana Černochová začala mluvit o pomoci ukrajinským vojákům. „S ostatními kolegy poslanci a senátory budeme cvičit až čtyři tisíce ukrajinských vojáků, kteří...“ nestačila ani doříct myšlenku a do řeči jí skočil moderátor se svou otázkou: „Promiňte, vy je budete cvičit?“

Vtípek

„My, Česká republika,“ odvětila zcela vážně. „Aha, já myslel, že vy s poslanci je budete cvičit,“ usmál se pobavený Železný. „Já se omlouvám, ono tak trošku znělo,“ doplnil. Na jeho slova zareagovala ministryně s vážnou tváří: „Vtípek.“ Při dalším navázání na původní slova si dala Černochová dostatečně záležet: „My budeme jako Česká republika cvičit čtyři tisíce ukrajinských vojáků,“ přičemž na „my“ dala více než dostatečný důraz.

Reakce diváků na sebe nenechala dlouho čekat a úryvek z Události, komentáře získává pozornost na sociálních sítích. Jen na Twitteru jej do pátečního večera vidělo nejméně 200 tisíc uživatelů. „Dneska jsem byla fakt utahaná a ještě od rána bojuju s nějakým bacilem, takže ‚vtípky‘ jsem (i skrze vodu v hlavě z rýmičky) moc nedávala,“okomentovala výměnu Černochová. Kritice ale čelí především Jakub Železný, který se k tomu vyjádřil na svém Twitteru.

24. ledna 2023 10:30 Čas čtení 1:12 „Dělá z vojáků bezmozky.“ Jana Černochová reagovala na Babišovy billboardy „Dělá z vojáků bezmozky.“ Jana Černochová reagovala na Babišovy billboardy

„Poslouchat, analyzovat, hned reagovat. Můj styl práce. Jistě ne dokonalý. ‚S ostatními kolegy poslanci a senátory vlastně budeme cvičit až 4000 ukrajinských vojáků.‘ Přesně to řekla Jana Černochová. Má reakce? Ne vtípek, logická reakce na nelogickou větnou konstrukci. Ach jo,“ vysvětlil svůj pohled Železný.

Domů
Sdílet
Diskuse