Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
16. února 2023 10:51
Čas čtení 1:15

Má Vladimir Putin rakovinu? Britský deník tvrdí, že má důkazy o jeho zdravotním stavu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Má Vladimir Putin rakovinu? Britský deník tvrdí, že má důkazy o jeho zdravotním stavu
Zdroj: TASR/AP Sergei Bobylev

O tom, že má ruský diktátor zdravotní problémy, se spekuluje už dlouho. Nyní ale britský deník The Sun tvrdí, že má důkazy, které potvrzují, že trpí rakovinou.

O sedmdesátiletém ruském prezidentovi Vladimiru Putinovi se už delší dobu spekuluje, že je vážně nemocný. On sám nyní nechal utajit své lékařské záznamy, zřejmě kvůli strachu ze svržení. The Sun zveřejnil materiály na webu a podle všeho má Putin rakovinu a trpí Parkinsonovou chorobou.

16. února 2023 9:00 Čas čtení 1:31 Ruské studentce hrozí 10 let vězení za příspěvek na Instagramu. „Nemůžou nás všechny dostat, dojdou jim cely,“ říká Ruské studentce hrozí 10 let vězení za příspěvek na Instagramu. „Nemůžou nás všechny dostat, dojdou jim cely,“ říká

The Sun tvrdí, že mu zpravodajský zdroj blízký Kremlu e-mailem potvrdil, že Putinovi byla diagnostikována Parkinsonova choroba v raném stadiu a rakovina slinivky, ale že „tato skutečnost bude všemi možnými způsoby popřena a skryta“Podle anonymního zdroje, který cituje The Sun, je „Putin pravidelně cpán všemi druhy těžkých steroidů a inovativními injekcemi proti bolesti, aby zastavil šíření rakoviny slinivky, kterou mu nedávno diagnostikovali“. Právě steroidy podle zdroje způsobují, že má Putin často oteklý obličej a ruce. Mezi další vedlejší účinky patří například ztráta paměti.

Bez doktora ani krok

Novináři z The Sun také upozorňují na to, že na nedávno zveřejněných videích a fotografiích Putin nevypadá ve formě a má znatelné vpichy na rukou, jako by dostával infuze.

14. února 2023 11:00 Čas čtení 1:01 Pussy Riot odmítly vystoupit na jednom pódiu s ruskou operní pěvkyní, která podporuje Putina Pussy Riot odmítly vystoupit na jednom pódiu s ruskou operní pěvkyní, která podporuje Putina

Spekulacím nahrává i to, že je dlouhodobě viděn v obklopení lékařů. Podle investigativních novinářů z opozičního média Nastojaščeje Vremja (které funguje pod Radio Free Europe/Radio Liberty) je diktátorovi neustále nablízku špičkový specialista na rakovinu štítné žlázy a další zdravotníci z ústřední klinické nemocnice, která dlouhodobě poskytuje lékařské služby pro hlavu státu. Putina na jeho cestách běžně doprovázelo 6 až 13 lékařů.

Ruské médium totiž odhalilo dokumenty, které stanovují zakázky nemocnice pro Kreml. Jsou mezi nimi i smlouvy na umístění zdravotnických pracovníků do motorestu Valdai poblíž prezidentské rezidence v Novgorodské oblasti a také do sočských sanatorií Dagomys, Soči a Rus. Novináři získali dokumenty už v druhé polovině loňského roku, když je ale zveřejnili, ruské úřady je promptně smazaly z ruského webu pro veřejné zakázky.

Již delší dobu se objevují názory, že léky na léčbu rakoviny mohly zkreslit Putinův úsudek, když zahájil válku na Ukrajině. Kreml však trvá na tom, že je ruský prezident zcela zdravý.

12. února 2023 17:00 Čas čtení 0:29 KVÍZ: Máš nadprůměrnou inteligenci? Pokud zvládneš odpovědět na tyto otázky, máš vysoké IQ KVÍZ: Máš nadprůměrnou inteligenci? Pokud zvládneš odpovědět na tyto otázky, máš vysoké IQ
Domů
Sdílet
Diskuse