Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Jakub Paulík
19. února 2023 13:04
Čas čtení 0:23

Čína může dát Rusku zbraně proti Ukrajině, upozorňují USA

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Čína může dát Rusku zbraně proti Ukrajině, upozorňují USA
Zdroj: TASR/AP Grigory Sysoev

S informací přišel Antony Blinken.

Ministr zahraničních věcí USA Antony Blinken upozornil na to, že Čína údajně zvažuje dodání zbraní a munice Rusku. Ty by režim prezidenta Vladimira Putina využil ve své útočné válce na Ukrajině, píší stanice CBS News a BBC.

19. února 2023 11:41 Čas čtení 2:30 V Česku mělo práci na konci ledna 94 400 uprchlíků z Ukrajiny, nejčastěji mají pozice s nižší kvalifikací V Česku mělo práci na konci ledna 94 400 uprchlíků z Ukrajiny, nejčastěji mají pozice s nižší kvalifikací

Tento krok by měl však pro Čínu „vážné následky“, prohlásil šéf resortu zahraničí. S informací o potenciální dodávce zbraní přišel Blinken po setkání s čínským diplomatem Wangem Yim na Mnichovské bezpečnostní konferenci.

Čína veřejně popřela, že by od ní Moskva požadovala dodávky vojenského vybavení. V konfliktu mezi Ukrajinou a Ruskem zůstává Peking neutrální. Na rozdíl od západních států dosud ruskou agresi neodsoudil.

Putin
Zdroj: Munich Security Conference/AP
Domů
Sdílet
Diskuse