Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
20. února 2023 11:50
Čas čtení 0:37

Zemřel Richard Belzer, detektiv Munch ze seriálu Zákon a pořádek

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Zemřel Richard Belzer, detektiv Munch ze seriálu Zákon a pořádek
Zdroj: Getty Images

Ve věku 78 let zemřel americký herec a komik Richard Belzer. Známý byl ze seriálu Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti nebo Akta X. Už dlouho jej trápily zdravotní problémy.

Richard Belzer zemřel v neděli ráno ve svém domě ve Francii, uvedl jeho dlouholetý manažer Eric Gardner. Známému herci bylo 78 let a dlouhodobě se potýkal se zdravotními problémy. 

Belzer se proslavil rolí detektiva Munche v pořadu NBC Zločin v ulicích, kde hrál mezi lety 1993 až 1999. Tuto roli si zopakoval v televizním filmu Homicide: The Movie z roku 2000 (nepřeloženo) a následně se ve stejné roli objevil i ve čtyřech epizodách Zákona a pořádku.

19. února 2023 19:49 Čas čtení 1:11 Žena rozbila skleněnou sošku psa za skoro milion korun. Z díla zůstala hromada střepů Žena rozbila skleněnou sošku psa za skoro milion korun. Z díla zůstala hromada střepů

Belzer v roli Munche pokračoval i v seriálu Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti, kde působil dlouhých 17 let (1999–2016) a zahrál si ve 325 epizodách. Přestože jeho postava odešla v roce 2013 do důchodu, vrátil se ještě do dvou dalších dílů.

Belzer a jeho životní role detektiva Munche si byli v mnohém podobní. Oba byli židovského původu a měli suchý smysl pro humor. Vychrtlý, moudrý vyšetřovatel s brýlemi se postupem času stal jedním z nejznámějších policistů v historii televizních kriminálních pořadů.

Domů
Sdílet
Diskuse