Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková ČTK
23. února 2023 16:31
Čas čtení 0:42

Inaugurace Petra Pavla: Veřejnost ji bude moct sledovat na velkoplošných obrazovkách

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Inaugurace Petra Pavla: Veřejnost ji bude moct sledovat na velkoplošných obrazovkách
Zdroj: REFRESHER/Lucie Kotvalová

Inaugurace nově zvoleného prezidenta Petra Pavla proběhne 9. března a lidé ji budou moci sledovat na velkoplošných obrazovkách z Hradčanského náměstí a třetího nádvoří Pražského hradu. Ceremonie se koná od 14 hodin.

Ve čtvrtek proběhla závěrečná schůzka budoucí kancléřky Jany Vohralíkové s dosluhujícím kancléřem Vratislavem Mynářem kvůli organizaci ceremoniálu k nástupu nové hlavy státu. Informuje o tom ČTK.

Předmětem schůzky byla mimo jiné bezpečnost pro návštěvníky, kteří přijdou ceremonii sledovat na velkoplošných obrazovkách z Hradčanského náměstí a třetího nádvoří Pražského hradu. „Budeme se třetí nádvoří a Hradčanské náměstí snažit maximálně otevřít,“ uvedla Vohralíková.

Podle Mynáře budou zachována současná bezpečnostní opatření platná pro vstup do areálu Pražského hradu, tedy dosud funkční bezpečnostní rámy. 

23. února 2023 11:36 Čas čtení 0:39 Osamělá Poslanecká sněmovna. Z jednání se omluvily čtyři desítky poslanců Osamělá Poslanecká sněmovna. Z jednání se omluvily čtyři desítky poslanců
Petr Pavel
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Ceremoniál bez zahraničních hostů

Pracovníci hradní a sněmovní kanceláře si s Vohralíkovou ve čtvrtek předali seznamy hostů. Budoucí kancléřka uvedla, že inaugurace proběhne bez zahraničních hostů. „Vzhledem k dalším zahraničním návštěvám pana prezidenta to bude otázka pouze lidí z České republiky,“ cituje její vyjádření Česká televize

Na konci tohoto týdne bude kancelář rozesílat pozvánky pro hosty do Vladislavského sálu i na další akce, které budou bezprostředně navazovat. „Inauguraci bude předcházet společný oběd končícího a nastupujícího prezidenta s manželkami na Pražském hradě,“ uvedl Mynář. „Miloš Zeman se zúčastní inaugurace a oběda, ale z číše vína se omluvil,“ dodal. 

Domů
Sdílet
Diskuse