Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Tereza Šnajdrová ČTK
24. února 2023 17:47
Čas čtení 0:58

Matějská pouť startuje již v sobotu. Dotkne se inflace cen vstupenek na atrakce?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Matějská pouť startuje již v sobotu. Dotkne se inflace cen vstupenek na atrakce?
Zdroj: Matějská pouť/propagační materiál

Matějská pouť bude již tradičně na pražském Výstavišti v Holešovicích, a to až do 10. dubna.

K jaru v Praze neodmyslitelně patří Matějská pouť, která na Výstavišti v Holešovicích začne již 25. února. Trvat pak bude do 10. dubna a podle ČTK je na co se těšit.

Návštěvníci*návštěvnice budou moci vybírat ze stovky atrakcí a bohaté nabídky občerstvení, za které si však letos připlatí. Podle mluvčí poutě Evy Kočkové se letos ceny zvednou o 10 až 60 korun.

24. února 2023 15:12 Čas čtení 0:57 Více než polovina voličů Babiše nevěří, že Pavel bude hájit jejich zájmy, ukazuje průzkum Více než polovina voličů Babiše nevěří, že Pavel bude hájit jejich zájmy, ukazuje průzkum

Vstup na Matějskou pouť, která bude v Praze od 25. února do 10. dubna, bude ve všední dny zdarma. O víkendu pak návštěvníci*návštěvnice za vstup zaplatí symbolických 30 korun. Ačkoli se jedná o tradiční akci, která letos slaví 428. narozeniny, příchozí se mohou těšit na několik novinek v podobě neokoukaných atrakcí z Nizozemska – například na 65 metrů vysoký kolotoč Airbone, kolotoč otáčející se na kyvadle nebo vodní horskou dráhu.

Podle mluvčí poutě budou moci letos návštěvníci*návštěvnice vybírat ze stovky atrakcí, které budou nově umístěny také v horní části areálu, kde bylo minulý rok dostavěno vyhořelé křídlo Průmyslového paláce. „Atrakcí by mělo být o něco více než loni, protože se letos už uvolnil prostor v horní části areálu,“ uvedla Kočková. „Nastala inflace, energie jsou dražší, takže i atrakce budou od deseti do zhruba 50 až 60 korun dražší,“ dodala pak s tím, že příchozí budou muset letos sáhnout hlouběji do kapsy. 

Matějskou pouť můžeš navštívit ve všední den od 12 do 20 hodin a o víkendech od 10 do 22 hodin. V areálu Výstaviště pak můžeš také zavítat třeba do plaveckého bazénu nebo Mořského světa.

Anketa:
Plánuješ navštívit Matějskou pouť?
Jasně, už se těším.
Ne, kolotoče mě moc neberou.
Jasně, už se těším.
38 %
Ne, kolotoče mě moc neberou.
62 %
Domů
Sdílet
Diskuse