Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adam Novosad TASR
25. února 2023 8:08
Čas čtení 0:26

Zemřel slavný slovenský režisér Juraj Jakubisko

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Juraj Jakubisko zemřel ve věku nedožitých 85 let.

Zemřel slovenský režisér Juraj Jakubisko. O smrti slavného filmaře v noci z pátku na sobotu informovala jeho dcera Janette Jakubisková, která pro RTVS potvrdila, že její otec skonal v Praze ve věku nedožitých 85 let. O úmrtí informuje i agentura TASR.

20. února 2023 16:00 Čas čtení 4:21 Český mykolog: Zombie apokalypsu jako v The Last of Us teoreticky vyloučit nelze, dřív nás ale zabije meteorit nebo třetí světová Český mykolog: Zombie apokalypsu jako v The Last of Us teoreticky vyloučit nelze, dřív nás ale zabije meteorit nebo třetí světová

Jakubisko má na kontě několik známých filmů, jako například snímek Tisícročná včela z roku 1983, ale i legendární film Perinbaba z roku 1985. Za tato díla si vysloužil několik prestižních ocenění.

Ve své úspěšné tvorbě pokračoval v následujících letech filmy jako Lepší je být bohatý a zdravý než chudý a nemocný z roku 1992, Nejasná zpráva o konci světa z roku 1997 či snímkem Post Coitum z roku 2004.

jakubisko
Zdroj: TASR/Dano Veselský
Domů
Sdílet
Diskuse