Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová
25. února 2023 18:16
Čas čtení 0:47

Češi stále více poslouchají podcasty. Které zpravodajské podcasty jsou nejposlouchanější?

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Češi stále více poslouchají podcasty. Které zpravodajské podcasty jsou nejposlouchanější?
Zdroj: Unsplash/Fixelgraphy/volně k užití

V České republice roste obliba podcastů. Aspoň jednou týdně si je pustí milion českých uživatelů Spotify. Nejposlouchanější kategorií je zábava, komedie a volný čas. Mezi zpravodajskými podcasty se na prvním místě drží Deník N.

V České republice se zvyšuje množství podcastů i jejich poslechovost. Uvádí to web Mediaguru, který vychází z dat platforem Podcasty.cz a Spotify. „Podcasty si alespoň jedenkrát týdně pustí přes milion českých uživatelů Spotify. V minulém roce jsme zaznamenali celkově nárůst o 126 procent,“ sdělil Oldřich Kratochvíl ze společnosti Httpool pro Mediaguru. 

Nejposlouchanější zpravodajské podcasty na Spotify v roce 2022 (zdroj: Mediaguru)

1.Studio NDeník N
2.Vinohradská 12Český rozhlas
3.5:59Seznam.cz
4.Týdeník RespektEconomia
5.Vlevo doleSeznam.cz
6.Prostor XCzech News Center
7.ProhnilíSeznam.cz
8.Kecy a PolitikaBohumil Pečínka, Petros Michopulos
9.Ptám se jáSeznam.cz
10.České podsvětíSeznam.cz

Nejposlouchanější kategorií na Spotify je zábava, komedie a volný čas. Zpravodajské podcasty se drží třetího místa. V této oblasti mezi posluchači vítězí Deník N a Vinohradská 12. Nejvíce se podcasty přehrávají mezi 7:00–9:00 a 17:00–19:00.

24. listopadu 2022 21:19 Čas čtení 2:00 Podcastem roku jsou Opravdové zločiny, nejlepší videa dělají Kluci z Prahy. Známe výsledky Křišťálové lupy Podcastem roku jsou Opravdové zločiny, nejlepší videa dělají Kluci z Prahy. Známe výsledky Křišťálové lupy

„Zpravodajské podcasty měly oproti těm zábavným v uvádění na trh zpoždění. V poslední době se jich ale na trhu vyrojila celá řada. Pro uživatele nabízejí vhodnou alternativu pro konzumaci zpravodajství v době, kdy jsou na cestách nebo když třeba sportují,“ okomentovala pro Mediaguru nárůst zpravodajských podcastů Hana Němečková, šéfeditorka podcastů a newsletterů Seznam Zpráv.

Zpět
Sdílet
Diskuse