Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. února 2023 9:00
Čas čtení 2:20
Ondřej Jarůšek

VIDEO: Nejtvrdší KO večera! Kop do hlavy na českém turnaji KSW rozhodl o velkolepé výhře

SPORT BOJOVÉ SPORTY KSW MMA
Uložit Uložené

Polská organizace KSW má za sebou první turnaj uspořádaný v Česku. Co všechno bylo na akci k vidění?

Největší polská MMA organizace KSW v sobotu zavítala vůbec poprvé do České republiky. Jako svou první destinaci v Česku si vybrala Liberec, severočeská metropole se tak stala dějištěm turnaje KSW 79, na kterém bylo k vidění celkem devět zápasů. V těch se předvedlo i několik českých bojovníků, kteří ale až na jednoho odešli poraženě. Nechyběly ani bitvy těžkých vah a dvoumetrových obrů.

Autorem zřejmě nejlepšího ukončení večera se stal Ramzan Jembiev z Francie, který výstavním kopem do hlavy knockoutoval v 2. kole Brazilce Murila Delfina. 

Doporučeno
Moderuje pro desítky tisíc lidí a jeho příběh může inspirovat i tebe. Oliver Sálus si prací plní sny (Rozhovor) Moderuje pro desítky tisíc lidí a jeho příběh může inspirovat i tebe. Oliver Sálus si prací plní sny (Rozhovor) 25. února 2023 11:00
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený KSW Czech Republic (@kswczechrepublic)

Hlavním tahákem turnaje byla odveta mezi šampionem těžké váhy KSW Philipem De Friesem z Velké Británie a Toddem Duffeem z USA. V prvním vzájemném duelu, který se odehrál před lety v UFC, zvítězil Američan, šampion ale v odvetném zápase srovnal skóre a výhru slavil už v 1. kole. Šampionský pás tak zůstává i nadále u Brita, který je v rámci KSW dosud neporažen.

Doporučeno
Gábor Boráros kopem ukončil soupeře a Attila Végh oznámil návrat do boje! Jak dopadl turnaj Fabriq MMA? Gábor Boráros kopem ukončil soupeře a Attila Végh oznámil návrat do boje! Jak dopadl turnaj Fabriq MMA? 25. února 2023 22:32

Neporaženým bojovníkem zůstává také český voják z povolání Dominik Humburger. Ten musel pár dní před akcí řešit nepříjemnost v podobě náhlé změny soupeře, s výzvou se ale popasoval více než dobře. Ve třech kolech porazil Brazilce Jorgeho Luize Buena jednomyslně na body a své skóre díky tomu upravil na šest výher bez jediné porážky.

Humburgera přišli na zápas mimo jiné podpořit i kolegové z armády, kterým bojovník po zápase zasalutoval. V děkovné řeči vzdal také hold českému veteránovi Emilu Bočkovi, který ten den slavil jubilejní 100. narozeniny. Emil Boček je posledním žijícím československým pilotem v RAF za druhé světové války. Za svou službu získal řadu ocenění.

KSW
Zdroj: KSW

České barvy hájil také Frederico Komuenha, jehož zápas se Slovákem Matyasem Viszlayem otevřel celý galavečer. Ve třech kolech dominoval zástupce slovenské scény, který si odnesl zaslouženou výhru na body.

Pod jediný ženský zápas večera se podepsaly Češka Petra Částková s Polkou Natalií Baczynskou-Krawiec. I v tomto případě měli bodoví rozhodčí jasno. Po třech kolech zvítězila polská bojovnice, a Petra Částková si tak na půdě KSW připsala druhou porážku.

Doporučeno
MMAšina na knock-outy! Neporažený šampion likviduje všechny soupeře a posílá ostrý vzkaz před další bitvou MMAšina na knock-outy! Neporažený šampion likviduje všechny soupeře a posílá ostrý vzkaz před další bitvou 15. února 2023 6:00

Pozdvižení mezi domácími fanoušky vyvolal zápas Davida Hoška s Andreasem Gustafssonem. Rozhodčí totiž zápas ukončil ve prospěch Švéda v 1. kole poté, co se Hošek ocitl na zemi pod soupeřem a bránil se před jeho údery. Z pohledu rozhodčího ale nedostatečně, proto zápas v této pozici dál pokračovat nenechal a zápas ukončil, proti čemuž se Hošek snažil protestovat, ovšem marně. 

O senzaci večera se málem postaral obr ze Slovenska Tomáš Možný, který poměřil síly s favorizovaným Arkadiuszem Wrzosekem (oba měří přes dva metry). Polák efektivně okopával přední nohu Slováka, který tak opakovaně končil na zemi. Ke konci však Možný šokoval, otřásl Wrzosekem a byl jen kousek od jeho ukončení. To se ale nakonec nestalo a po třech kolech jasně zvítězil polský bojovník.

Níže najdeš kompletní výsledky turnaje.

Respekt po zápase. Tomáš Možný a Arek Wrzosek.
Respekt po zápase. Tomáš Možný a Arek Wrzosek. Zdroj: KSW

Výsledky zápasů turnaje KSW 79 v Liberci

83,9 kg –⁠ Matyas Viszlay (Sloven.) porazil Frederica Komuenhu (ČR) 3:0 na body

59,0 kg –⁠ Natalia Baczynska-Krawiec (Pol.) porazila Petru Částkovou (ČR) 3:0 na body

68,5 kg – ⁠Ramzan Jembiev (Fran.) porazil Murila Delfina (Braz.) na KO v 2. kole

83,9 kg –⁠ Andreas Gustafsson (Švéd.) porazil Davida Hoška (ČR) na TKO v 1. kole

77,1 kg – ⁠Brian Hooi (Niz.) porazil Jivka Stoimenova (Bul.) na TKO v 1. kole

120,2 kg –⁠ Michał Kita (Pol.) porazila Daniela Omielańczuka (Pol.) na TKO ve 3. kole 

120,2 kg –⁠ Arkadiusz Wrzosek (Pol.) porazil Tomáše Možného (Sloven.) 3:0 na body

83,9 kg –⁠ Dominik Humburger (ČR) porazil Jorgeho Luize Buena Jr. (Braz.) 3:0 na body

120,2 kg –⁠ Philip De Fries (Velká Brit.) porazil Todda Duffeeho (USA) na TKO v 1. kole

Domů
Sdílet
Diskuse