Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. února 2023 6:00
Čas čtení 2:57
Ondřej Jarůšek

MMAšina na knock-outy! Neporažený šampion likviduje všechny soupeře a posílá ostrý vzkaz před další bitvou

MMAšina na knock-outy! Neporažený šampion likviduje všechny soupeře a posílá ostrý vzkaz před další bitvou
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY MMA OKTAGON MMA
Uložit Uložené

Mluvili jsme se šampionem lehké váhy Losenem Keitou bezprostředně po jeho poslední výhře, díky které si otevřel cestu k boji o titul v pérové divizi. Co všechno nám prozradil?

Belgický bojovník Losene Keita je rozjetý jako lokomotiva, která ničí vše, co jí přijde do cesty. Bojovník s kořeny v Guineji na západním pobřeží Afriky si o víkendu na turnaji OKTAGON 39 v Mnichově připsal už desáté vítězství v řadě a zatím nenašel přemožitele. Jeho hvězda stoupá stále výš a už na jaře ho bude čekat další velká zkouška. Může se totiž stát šampionem dvou divizí současně.

Buď připravený, brácho! Můj tlak neustojíš. Nemám ho rád, protože moc mluví a pak nedodrží to, co prohlašuje. To je o důvod navíc, proč ho chci porazit. – Losene Keita pro REFRESHER o svém dalším soupeři Matem Sanikidzem

Doporučeno
Světová MMA hvězda, krvavá válka i pekelný nástup. Takto vypadal první velký turnaj Oktagonu v roce 2023 Světová MMA hvězda, krvavá válka i pekelný nástup. Takto vypadal první velký turnaj Oktagonu v roce 2023 12. února 2023 1:43
losene keita
Zdroj: OKTAGON MMA

MMAšina na knock-outy

Losene Keita si v organizaci OKTAGON MMA poprvé přehodil pás přes rameno v únoru loňského roku, kdy po pěti kolech porazil slovenského oblíbence Ronalda Paradeisera, a stal se tak prozatímním šampionem lehké váhy (70 kg). Ve svém dalším zápase pak porazil legendárního Ivana Buchingera, kterého tvrdými údery ukončil hned v prvním kole, a vystřídal jej tak na trůnu pro právoplatného šampiona.

Po ovládnutí jedné divize si pak dal teprve pětadvacetiletý bijec další metu – ovládnout i další váhovou kategorii.

Anketa:
Bude Losene Keita dvojnásobným šampionem?
Ano.
Ne.
Ano.
94 %
Ne.
6 %

Na prvním turnaji organizace OKTAGON MMA v roce 2023 tak Keita stál v nižší, pérové divizi (66 kg), kde jej měl prověřit švédský tvrďák Samuel Bark, nebezpečný postojář a mistr v thajském boxu. I on ale v boji s Keitou narazil. A pořádně tvrdě. Keita po suverénním výkonu ukončil Barka ve třetím kole a kromě desáté výhry v řadě si odnesl i finanční bonus ve výši 5 tisíc eur (zhruba 118 tisíc korun) za nejlepší výkon večera.

Doporučeno
Světová MMA hvězda, krvavá válka i pekelný nástup. Takto vypadal první velký turnaj Oktagonu v roce 2023 Světová MMA hvězda, krvavá válka i pekelný nástup. Takto vypadal první velký turnaj Oktagonu v roce 2023 12. února 2023 1:43

Keita se ihned po výhře přihlásil o šanci bojovat v příštím zápase o titul pérové váhy a promotér organizace Ondřej Novotný jeho slova vyslyšel. Přímo na místě potvrdil, že v dubnu se Keita utká o pás v pérové váze, který aktuálně drží Mate Sanikidze z Gruzie. K boji dvou šampionů dojde 29. dubna na turnaji OKTAGON 42 v Bratislavě.

OKTAGON39keita paradeiserkeitakeita
Zobrazit galerii
(7)

Bude to ohňostroj!

Refresher sledoval Keitovo drtivé vítězství přímo v aréně. Bojovníka jsme se zeptali na to, co můžeme očekávat v jeho dalším, vysoce očekávaném titulovém zápase. „Bude to ohňostroj! Budu připravený jako nikdy předtím. Jsem tady, abych bojoval, a půjdu si pro něj!“ řekl sebevědomě pro REFRESHER.

Jasný vzkaz poslal i svému nadcházejícímu soupeři, který by se podle něj měl mít na pozoru. „Buď připravený, brácho! Můj tlak neustojíš. Nemám ho rád, protože moc mluví a pak nedodrží to, co prohlašuje. To je o důvod navíc, proč ho chci porazit,“ řekl nám dále Keita o Matem Sanikidzem, se kterým už brzy poměří síly.

Kromě vysněné šance bojovat o další titul pro Keitu poslední výhra znamenala i posun ve světovém žebříčku. Na stránce Fightmatrix Keita aktuálně zaujímá 44. příčku v rámci pérové váhy.

Doporučeno
Drastické hubnutí v MMA: Někteří bojovníci už zemřeli, řešení ale není jednoduché Drastické hubnutí v MMA: Někteří bojovníci už zemřeli, řešení ale není jednoduché 3. dubna 2021 18:30

Jaká byla taktika?

I když má Keita ve zvyku své soupeře tvrdě posílat k zemi, neznamená to, že by je podceňoval. Jak nám prozradil, o svém posledním soupeři Samuelu Barkovi věděl, jak nebezpečný v postoji dokáže být a jak tvrdou má bradu. 

„Nebylo v plánu to takto ukončit. Má hodně dobrou bradu, v zápasech umí tlačit. Můj plán byl bojovat klidně, čekat na správnou příležitost a uplatnit rychlé a tvrdé údery. Bojoval hodně dobře. Je to poprvé, co jsem někoho knockoutoval až ve třetím kole (předchozí ukončení si připsal hned v prvním kole, pozn. red.),“ popsal pro REFRESHER, s jakou taktikou šel do zápasu s Barkem.

Velmi blízko ukončení zápasu byl ale Keita už v druhém kole. V jeho samotném závěru totiž Švéda trefil tvrdou pravačkou, po které se Bark zakymácel, podlomily se mu nohy a šel k zemi. Zachránil ho však konec kola, a tak si Keita musel na ukončení bitvy počkat „až“ do kola třetího. Podle něj měl ale zápas skončit už na konci druhého kola.

„Už byl mimo, mělo se to ukončit. Ve třetím kole jsem to šel proto dokončit. Čekal jsem na správnou příležitost a jsem šťastný, že se to podařilo,“ zhodnotil Keita závěr zápasu, v němž poslal Barka na zem přesným zvedákem následovaným sérií dalších úderů, po kterých rozhodčí zápas odmával.

Doporučeno
Zbil na ulici drogového dealera a šel do vězení. Peníze důležité nejsou, chci být v MMA nejlepší, říká Losene Keita (Rozhovor) Zbil na ulici drogového dealera a šel do vězení. Peníze důležité nejsou, chci být v MMA nejlepší, říká Losene Keita (Rozhovor) 30. května 2022 11:30
OKTAGON39
Zdroj: OKTAGON MMA

Losene Keita má šanci stát se druhým bojovníkem v historii organizace OKTAGON MMA, který ovládne dvě váhové divize současně. Tím prvním byl zmíněný Ivan Buchinger, který vládl zároveň jak lehké, tak pérové divizi. O pásy pak ale přišel. Pásy ve dvou váhových kategoriích držel i Karlos Vémola, ale ne současně. Dříve byl šampionem středí váhy, nyní je šampionem polotěžké divize. Zda se Keita po Buchingerovi zapíše do historie, zjistíme za pár měsíců.

Domů
Sdílet
Diskuse