Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
27. února 2023 v 15:09
Čas čtení 0:57

Petr Pavel bude jednat s Fialou, svůj postoj k valorizaci důchodů neoznámil

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Petr Pavel bude jednat s Fialou, svůj postoj k valorizaci důchodů neoznámil
Zdroj: REFRESHER/Lucie Kotvalová

„Názor si samozřejmě tvořím, ale nejsem ještě inaugurován, takže k tomu nemohu zaujímat stanovisko,“ odpověděl Pavel na dotaz k vládnímu návrhu snížení mimořádné valorizace.

Nově zvolený prezident Petr Pavel se v úterý sejde s premiérem Petrem Fialou (ODS). Řešit s ním chce blížící se inauguraci i aktuální témata včetně návrhu vlády na snížení mimořádné valorizace důchodů. Kromě toho se Pavel neformálně setká s prezidentem Rakouska a prezidentkou Maďarska. Uvedl to na pondělní tiskové konferenci, přenášela ji Česká televize.

Stanovisko ke snížení mimořádné valorizace oznámí Pavel po inauguraci

Pavel se v minulých dnech kvůli návrhu na snížení mimořádné valorizace důchodů sešel se zástupci vlády i opozice. Mluvil s ministrem práce a sociálních věcí Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) a opozičními poslanci Alenou Schillerovou a Karlem Havlíčkem (oba ANO). Problematiku prý konzultoval také s odborníky. Sám se chce k návrhu vyjádřit až po inauguraci. Celý legislativní proces, který začíná v úterý, bude Pavel podle svých slov pozorně sledovat. 

„Názor si samozřejmě tvořím, ale nejsem ještě inaugurován, takže k tomu nemohu zaujímat stanovisko. Navíc prezident by do legislativního procesu neměl vstupovat s bianco šekem na začátku,“odpověděl Pavel na dotaz, jak se k vládnímu návrhu staví. Dodal, že jasné stanovisko od něj veřejnost uslyší 10. března. 

3. května 2024 v 16:55 Čas čtení 1:36 Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš?

Na úterý má Pavel v plánu schůzku s premiérem Fialou, potkají se v deset hodin. Jednat budou o chystané inauguraci, ale také o aktuálních věcech. Není to poprvé, co se předseda vlády a nová hlava státu setkají. Fiala byl Pavlovi pogratulovat k vítězství už ve volebním štábu, následně spolu hovořili na setkání nejvyšších ústavních činitelů. Oba muži se prý domluvili, že se budou vídat pravidelně.

Domů
Sdílet
Diskuse