Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
7. března 2023 14:00
Čas čtení 0:37

Ruský aktivista byl odsouzen na 8,5 roku vězení za příspěvky o ruské armádě

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Ruský aktivista byl odsouzen na 8,5 roku vězení za příspěvky o ruské armádě
Zdroj: Unsplash/Tingey Injury Law Firm/volně k užití

Ruský aktivista, který na sociální síti Telegram odsoudil způsob, jakým Rusko rozpoutalo válku na Ukrajině, byl v úterý odsouzen k osmi a půl rokům vězení. TASR o tom informuje podle zprávy agentury Reuters.

Moskevský soud uznal Dmitrije Ivanova vinného z šíření nepravdivých informací o ruských ozbrojených silách. Aktivista spravoval na Telegramu protestní účet pro studenty Moskevské státní univerzity. Zatčen byl loni v červnu za psaní nebo sdílení příspěvků na Telegramu, které obsahovaly různá tvrzení o ruské armádě včetně obvinění z válečných zločinů.

7. března 2023 13:20 Čas čtení 0:58 K Zemi se blíží jasně zářivá kometa. Máš dost času sehnat si teleskop? K Zemi se blíží jasně zářivá kometa. Máš dost času sehnat si teleskop?

Úterní verdikt soudu zveřejnila Ivanovova právnička Marija Ejsmont na svém facebookovém profilu. Uvádí se v něm, že Ivanov si svůj trest odpyká v trestanecké kolonii a že má také na čtyři roky zakázáno působit jako administrátor stránek na sociálních sítích či jinde na internetu. Ivanov u soudu uvedl, že si stojí za svými vyjádřeními, které byly podle něj z faktického hlediska správné.

5. března 2023 19:32 Čas čtení 0:51 Putin prohraje válku již brzy. Dojde mu vojenská technika, předpovídá vojenský ekonom Putin prohraje válku již brzy. Dojde mu vojenská technika, předpovídá vojenský ekonom

Krátce po začátku vojenské invaze Ruska na Ukrajinu zavedla Moskva zákony o válečné cenzuře, které používá k umlčení disidentů. „Diskreditace“ armády se v Rusku momentálně trestá až pěti lety odnětí svobody, přičemž za vědomé šíření nepravdivých informací o ní hrozí až 15leté vězení, cituje TASR Reuters.

Domů
Sdílet
Diskuse